loader
Foto

Galerie foto

Satul Berthelot din Țara Hațegului la "Exclusiv în România"

Sâmbătă, 5 mai, de la ora 18:00, la TVR1, TVR HD şi online la TVR+, echipa Exclusiv în România, călauzită de poveştile Marii Uniri, ajunge la fostul conac al generalului Berthelot, din Ţara Haţegului, primit în semn de recunoştinţă pentru contribuţia lui la victoria României în Primul Război Mondial.

 

Cristian Tabără
Exclusiv în România

Aflăm astfel şi istoria clădirii aflate până atunci în proprietatea lui Franz Nopcea, om de ştiinţă şi - deopotrivă - aventurier excentric, căruia îi datoram descoperirea dinozaurilor pitici din Ţara Haţegului.

(w882)

 



Ne continuăm drumul către Ţinutul Pădurenilor, ale cărui tradiţii, dansuri şi costume sunt unicate absolute, vizitând şi Furnalul de la Govăjdia, primul furnal cu flux continuu din Europa, de la care provine o parte din fierul folosit la ridicarea Turnului Eiffel.

(w882)

Profităm de traseu pentru a naviga şi pe Lacul Cinciş, loc de agrement ce ascunde sub undele sale drama câtorva localităţi scufundate acum mai bine de 50 de ani.

(w882)

Iar în final, dar nu în ultimul rând, trecem de Oraştie şi urcăm preţ de vreo oră până la cetatea dacică de la Blidaru, monument UNESCO, a cărui istorie nu pierdem prilejul de a v-o povesti.

(w882)

Despre sezonul 11 Exclusiv în România:

În anul Centenarului, un fir nou călăuzeşte drumurile echipei de jurnalişti Exclusiv în România în căutare de unicate. Prin urmare, în fiecare episod al celui de-al unsprezecelea sezon, echipa lui Cristian Tabără va repera poveşti, locuri, evenimente sau personaje legate de unirea din 1918 şi va călători pe urmele lor. echipa Exclusiv în România ne promite călătorii de la Dunăre până în Maramureş şi din Moldova până la Săvârşin. Un sezon de incursiuni istorice în frumuseţea multor zone geografice ale României, la împlinirea celor 100 de ani de existenţă. Incursiuni cărora nu le va lipsi aventura, fantezia şi umorul.

Exclusiv în România este o emisiune de turism, gen “travel and discover”, în care Cristi Tabără călătoreşte, descoperă şi prezintă România pe mai multe coordinate: obiective turistice, istorie, cultură, credinţă, tradiţii gastronomice, dar mai ales unicate europene şi mondiale, care sunt sau care pot deveni destinaţii turistice.

Producători: Marin Găbudean, Cristina Madgearu

22:00 Lili Marleen

Telecinemateca * Lili Marleen ( Germania, 1981)

Prezintă Radu F. Alexandru. Realizator Ioana Constantin-5’

Regia Rainer Werner Fassbinder

Cu: Hanna Schygulla, Giancarlo Giannini, Mel Ferrer

* Dramă. În 1938, Willie, o cântăreaţă germană dornică de afirmare, se îndrăgosteşte de Robert, un tânăr dirijor evreu. Cei doi îşi trăiesc idila în Elveţia, unde familia înstărită a lui Robert face parte dintr-o reţea antinazistă care ajută evrei să fugă din Germania. Temându-se că relaţia cu Willie i-ar putea dăuna fiului său, tatăl lui Robert aranjează deportarea tinerei. Întoarsă în Germania, Willie ajunge sub protecţia unui ofiţer nazist care o ajută să-şi lanseze cariera muzicală. Cântecul ei "Lili Marleen", preferatul soldaţilor germani, o face bogată şi celebră. Robert, pe care ea nu l-a uitat, intră clandestin în Germania şi încearcă s-o recruteze în reţeaua lui, dar este prins de Gestapo, punându-i pe amândoi într-o situaţie disperată. Redactor Cristina Crăciun

X

0:15 Jocurile Olimpice

* Speranţe. Episodul 2

Producător Daniela Enăchescu

 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o nouă ediţie în care vom afla ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, s-a difuzat drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1