loader
Foto

Galerie foto

Exclusiv în România: Sărbătoarea Naşterii Domnului în zona Sibiului | VIDEO

Duminică, 22 decembrie, de la ora 19:00, echipa emisiunii "Exclusiv în România" ne-a arătat cum se pregătesc bunătăţile tradiţionale în zona Sibiului.

 

Cristian Tabără
Exclusiv în România

Echipa "Exclusiv în România" a aflat cum se pregătesc sătenii din Porumbacu de Sus, județul Sibiu, pentru sărbătoarea Nașterii Domnului.

Întâi de toate, Cristi Tabără poposește în casa doamnei Lenuța Cârstea pentru a vedea o afumătoare tradițională plină ochi cu cârnați, caltaboși și alte bunătățuri.

(w882)

Vom afla cum se gătește tocana porcului, o mâncare specifică Ignatului, atunci când se sacrifică porcii în gospodăriile tradiționale românești.

Aflăm apoi povestea a doi bucureșteni, Nicoleta și Sergiu, care au construit la Porumbacu de Sus o casă de oaspeți unică în România, pornind de la ideea bordeielor tradiționale românești.

(w882)

 

(w882)

(w882)

Doamna Aneta Gritu din Porumbacu de Sus ne va iniția în tainele miresmelor, siropurilor, săpunurilor și a altor produse naturiste, iar la Avrig vom afla povestea lui Gheorghe Lazăr, ardeleanul care a creat prima școală superioară românească.

(w882)

Ne întoarcem apoi la Porumbacu de Sus unde participăm la o șezătoare românească tradițională, iar la final vom ascultă colinde tradiționale românești din zona Sibiului.

15:00 Akzente

(I) Candelabrele istorice din Biserica Neagră, Braşov. Clubul economic german la Cluj.

Transmisiune directă +înregistrare

15:55 Akzente

(II)​ Noutăţi editoriale cu dr. Markus Fischer.

Transmisiune directă +înregistrare

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 sâmbătă, 27 aprilie de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” şi ĩn spectacolul ce va deschide ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1