loader
Foto

Executarea silită a măsurilor referitoare la minori | VIDEO

Cum se poate executa silit o hotărâre judecătorească privitoare la minori? Cum se desfăşoară procedura, care sunt sancţiunile şi pedepsele pentru nerespectarea hotărârii instanţei şi, mai ales, ce se poate face astfel încât să primeze interesul superior al copilului? Detalii, în ediţia de joi, 28 decembrie, a emisiunii „Oamenii şi legea”.  

 

Oamenii și Legea

De la ora 13:00, pe TVR 1, invitatul Mihaelei OLARU a fost Ioan ILIEŞ NEAMŢ, judecător.

(w882)

Titlul executoriu, reprezentat de hotărârea judecătorească prin care s-a stabilit pe cale judiciară locuinţa copilului sau prin care s-a statuat asupra dreptului părintelui separat de a avea legături personale cu minorul, e susceptibil de a fi pus în executare silită în condiţiile prevăzute de lege şi cu participarea obligatorie a unor persoane abilitate în acest sens. Aşadar, în acord cu principiul interesului superior al copilului, legea pune la dispoziţia celui îndreptăţit mijloace efective şi de sprijin pentru gestionarea corespunzătoare a unor astfel de situaţii şi prin care creditorul să poată obţine executarea silită a obligaţiei sale în materia relaţionării cu copiii minori.

(w882)

Pentru a preveni impactul negativ pe care executarea silită l-ar putea avea asupra dezvoltării armonioase a copilului, pentru ca executarea silită să se desfăşoare cu respectarea drepturilor şi interesului superior al copilului, va fi necesar ca acesta să urmeze un program de consiliere psihologică. Instanţa va numi un psiholog, care după finalizarea programului de consiliere va întocmi un raport, pe care îl va comunica instanţei, executorului judecătoresc şi direcţiei generale de asistenţă socială şi protecţia copilului. În cuprinsul raportului vor fi detaliate aspecte referitoare la activităţile desfăşurate în cadrul programului, metodele şi tehnicile utilizate, opiniile de specialitate rezultate şi recomandările psihologului.

(w882)

Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133 precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

(w882)

MODERATOR

• av. Mihaela OLARU

 

JURNALIST TV

• Raluca AMZĂR

 

REALIZATOR

• Ileana GAIŢĂ

 

PRODUCĂTOR

• Mihaela GRECU

 

 

18:02 Concert 3 Sud-Est-Simfonic

Sala Palatului s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru fanii 3 SUD EST la concertul SIMFONIC susținut de îndrăgita trupă în noiembrie 2023.

Eveniment muzical de excepție, acest spectacol a fost organizat cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii „George Enescu” din Botoşani, sub bagheta dirijorului Alexandru Ilie.

Cele mai cunoscute melodii ale trupei 3 SUD EST au răsunat timp de 90 de minute în inimile celor peste 4000 de fani care au cântat la unison cântecele îndrăgite.

Prin stilul muzical unic, inconfundabil, Trupa 3 SUD EST a definit muzica unei generaţii frumoase și continuă să lanseze hituri care ajung imediat în topurile naționale, trecând testul timpului, în cei peste 25 de ani de carieră.

Producator tv Oana Turcu

19:45 Sport

Transmisiune directă

 
Cataracta, principala cauză a pierderii vederii

Cataracta, principala cauză a pierderii vederii

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 7:00, urmăriți pe TVR 1 o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”. Aflați de la specialiștii invitați în cadrul ...

Hieronymus Bosch - Ispitirea Sfântului Antonie | VIDEO

"Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție sâmbătă, 11 mai, de la ora 19:00, la TVR 1.

Gheorghița Nicolae: „Stând lângă doamna Marioara Murărescu atâția ani, am descoperit în mine calități pe care nu credeam că le am!”

Emisiunea Tezaur folcloric poate fi urmărită la TVR 1 duminica, de la ora 13:00 și la TVR Folclor.

 

#tvr1