loader
Foto

Executarea silită cu privire la minori

Se poate executa silit o hotărâre judecătorească privitoare la minori? Cum se desfășoară procedura, care sunt sancțiunile și pedepsele pentru nerespectarea hotărârii instanței și mai ales ce se poate face astfel încât să primeze interesul superior al copilului, v-am spus în ediția de vineri, 23 februarie, a emisiunii „Oamenii și legea”.  

 

Oamenii și Legea

De la ora 13:00, pe TVR 1, invitatul Mihaelei OLARU a fost Gheorghe TĂNASE, executor judecătoresc.

(w882)Executarea silită a titlurilor executorii referitoare la minori se face cu înștiințarea prealabilă a debitorului, căruia executorul judecătoresc îi va trimite încheierea de încuviinţare a executării împreună cu o somaţie, în care îi va comunica acestuia data la care să se prezinte împreună cu minorul la sediul său ori în alt loc stabilit de executor, în vederea preluării acestuia de către creditor, sau, după caz, îi va pune în vedere să permită celuilalt părinte să îşi exercite dreptul de a avea legături personale cu minorul, potrivit programului stabilit în titlul executoriu.

(w882)Legea stabilește ca executarea silită a titlurilor executorii privitoare la minori să fie efectuată în anumite condiții, respectiv: în prezenţa unui reprezentant al direcţiei generale de asistenţă socială şi protecţia copilului şi, când executorul judecătoresc apreciază că este necesar, a unui psiholog desemnat de aceasta; cu concursul agenţilor forţei publice, în condiţiile legii, dacă executorul judecătoresc solicită acest lucru; cu respectarea obligației impuse de lege de a nu brusca minorul și de a nu exercita presiuni asupra lui pentru a se realiza executarea.

(w882)Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133 precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

 

MODERATOR

• av. Mihaela OLARU

JURNALIST TV

Raluca AMZĂR

REALIZATOR

Ileana GAIŢĂ

PRODUCĂTOR

Mihaela GRECU

 

17:00 Dincolo de alb şi negru

* Emisiunea continuă seria de întâlniri cu invitaţi inspiraționali.

Programul pune accent pe acurateţea discuţiei, apelând la analize serioase ale evenimentelor şi la opinii pertinente.

Moderator Laurenţiu Ciocăzanu

*Paştele-semnificaţii şi simboluri

Invitat Hrisostom Iorgulescu, eclesiarh al Catedralei Sf. Petru si Pavel, Constanta

Producător Ioana Mureşan

18:00 Ţară, ţară, cine eşti?

Moderator Mădălina Dobrovolschi

“Țară, țară, cine ești?” aduce în prim plan oameni care găsesc soluții funcționale pentru comunități şi prezintă soluții care, dacă ar fi multiplicate la nivelul întregii societăți, ar ameliora imaginea României.

Emisiunea propune o perspectivă inedită pe piața media din România, aceea a jurnalismului bazat pe soluții, pentru că, deși pornește de la statistici negative, în care România nu arată deloc bine, emisiunea aduce în studio oameni care construiesc și implementează soluții.

*Paştele-traditii si obiceiuri

Invitate: Andreea Tănăsescu, fondatoarea comunității LA BLOUSE ROUMAINE

Elena Torac, meşter popular

Producător Ioana Mureşan

 
România are un „Vis la Paris”. Sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice se dezvăluie la TVR 1

Timp de 12 săptămâni, în fiecare seară de vineri urmărim o emisiune cu şi despre sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice Paris 2024. Situaţia ...

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 

#tvr1