loader
Foto

Exerciţii spectaculoase cu eroi anonimi, în Piatra Craiului, la „Exclusiv în România” |VIDEO

Ediţia de duminică a emisiunii de călătorii ne prilejuieşte şi o întâlnire de poveste: scriitoarea Arabella McIntyre ne poartă de la cei doi poli ai Pământului până în casa unde s-a născut povestea faimosului ursuleț Paddington. Cristi Tabără ne-a aşteaptat la „Exclusiv în România” şi pe 29 octombrie, de la ora 17.00, la TVR 1.

 

Cristian Tabără
Exclusiv în România

Călătoria drumeţilor „Exclusiv în România”, în cel de-al doilea episod al sezonului 21, începe la poalele Pietrei Craiului, în căutarea eroilor anonimi cărora turiștii le datorează adesea salvarea vieții – membrii unui echipaj de intervenție aero-medicală și colaboratorii lor de la Salvamont. Momentul sosirii echipei TVR coincide, însă, cu cel al plecării acestora, care îşi iau zborul în grabă. Avem să îi întâlnim ceva mai târziu, să aflăm ce presupune o asemenea misiune și să privim un moment din pregătirea salvamontiştilor, în Prăpăstiile Zărneștiului. O ediţie difuzată duminică, 29 octombrie, de la 17.00, la TVR 1.

(w882) salvamonti

(w882)

Socotindu-se uşor „în dificultate cu firul epic”, Cristi Tabără şi echipa sa decid să oprească în satul Măgura, să ceară sfatul unui povestitor profesionist. Jurnalista britanică Arabella McIntyre – Brown s-a așezat aici cu ani în urmă, renunțând la tot ce o lega de Liverpool sau Londra. Acum, își deapănă cu succes poveștile din căsuța de pe culme și îi învață pe cei dornici să își elibereze imaginația, pentru a putea scrie, la rândul lor. Bucuroasă de oaspeţi, ea ne va captiva cu istoriile minunate ale oamenilor din viața ei, ce ne vor purta de la cei doi poli ai Pământului până în casa unde s-a născut povestea faimosului ursuleț de pluș Paddington.

(w882) Arabella M

(w882) maci

Și tot în episodul de duminică „Exclusiv în România” aflăm și legenda Țării Branului. O vom asculta la drum, între satele Măgura și Peștera, conduși de mai vechiul prieten al emisiunii, Eugen Totîlcă, bucureșteanul îndrăgostit de plaiurile de la poalele Pietrei Craiului.

(w882) Eugen TotÃ

O ediție plină de oameni frumoși și de istorisiri uimitoare ne anunţă, aşadar, realizatorii emisiunii de călătorii de la TVR 1 şi pentru această săptămână. Pe 29 octombrie, de la ora 17.00, îi însoţim din nou pe Cristi Tabără şi echipa sa într-o nouă drumeţie „Exclusiv în România”.

(w882)

Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean

8:30 Bucuria credinţei

Prezintă părintele Constantin Necula şi Andrei-Victor Dochia

Jurnalist Paula Tăbârcă. Producător Andrei-Victor Dochia

9:00 Pro patria

Pro Patria este emisiunea militară de televiziune care te aduce mai aproape de Armata României.

Indiferent dacă ești un pasionat al domeniului militar sau pur și simplu dorești să înțelegi mai bine rolul și importanța apărării naționale, Pro Patria te va captiva prin conținutul său informativ și impresionant vizual. Alătură-te nouă în această călătorie în universul militar al României și descoperă curajul și dăruirea celor care asigură securitatea și apărarea țării noastre.

 
România are un „Vis la Paris”. Sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice se dezvăluie la TVR 1

Timp de 12 săptămâni, în fiecare seară de vineri urmărim o emisiune cu şi despre sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice Paris 2024. Situaţia ...

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 

#tvr1