loader
Foto

Există riscul unei crize energetice în contextul războiului din Ucraina?

Va fi România afectată? Rezervele de energie reprezintă un factor de securitate naţională. În ediţia specială de marţi, 1 martie, ora 11.15, la TVR 1, am vorbit despre rezervele de energie ale ţării noastre, în contextul războiului de lângă noi.

 

Ionuț Gheorghe

Războiul din Ucraina produce efecte în lanţ. Pe lângă valul de ucraineni care îşi părăsesc ţara, poate cel mai vizibil în aceste zile, se prefigurează o eventuală criză economică pe plan european. Ba mai mult, a fost exprimată şi ameninţarea nucleară.

Există riscul unei crize energetice în contextul războiului din Ucraina? Va fi România afectată, putem avea probleme în aprovizionarea cu gaze? Care sunt rezervele de energie ale ţării noastre?

Ce modalităţi avem pentru a scădea consumul de energie și a folosi surse alternative, pentru ca dependenţa de gazele ruseşti să fie depașită pe termen lung?

Sunt doar câteva dintre întrebările la care moderatorul Ionuţ Gheorghe a căutat răspunsuri alături de invitaţii Cosmin Păcuraru - expert în geopolitica energiei, Ana Otilia Nuţu - analist de politici publice în energie Expert Forum, Dumitru Chisăliţă - preşedinte Asociaţia Energia Inteligentă, Petre Iancu - jurnalist DW.

Marţi, 1 martie, ora 11.15, la TVR 1.

Producători/realizatori: Raluca Stroe Brumariu, Cristina Dănilă

15:55 Akzente

(II)​ Noutăţi editoriale cu dr. Markus Fischer.

Transmisiune directă +înregistrare

16:45 Floarea nopţii

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1