loader
Foto

Galerie foto

„Festivalul de muzică lăutarească” se vede la TVR1

Evenimentul ce reunește virtuozi ai genului din țară și din străinătate poate fi urmărit duminică, 22 martie, de la ora 21.20, la TVR1.  

 

TVR1 difuzează, duminică seară, Festivalul de muzică lăutarească, un festival ce aduce în fața publicului virtuozi ai genului din țară, dar și din străinătate.

Ajuns la cea de-a doua ediție, evenimentul desfășurat în luna februarie în București, sărbătorește totodată și ziua de naștere a maestrul acordeonist Ene Gheorghe (cunoscut ca Ionică Minune). Telespectatorii TVR 1 îl pot urmări pe 22 martie, de la orele 21.20 (prima parte), respectiv 22.30 (partea a doua).

(w882)

Festivalul se dorește a fi o bijuterie a genului atât de iubit în țară, cât și peste hotare, în care muzica tradițională lăutărească fuzionează cu jazz, cu piese din muzică clasică și alte genuri. În programul spectacolului se numără Dobrogea Band, Orchestra Moldovlască din Chişinău, Marius Fulger şi orchestra, Bojan Iovanovic și orchestra (Serbia), Orchestra fraţilor Advahov, Marius Turneanu și Orchestra Turnenii, Tarful Cristinel Turturică, precum și un recital Ionică Minune.

(w882)

Evenimentul include și o secțiune de Tinere Talente, în care maestrul acordeonist invită pe cei mai buni dintre participanți să cânte alături de orchestre consacrate.

(w882)

Urmărim, așadar, duminică seară, Festivalul de muzică lăutarească, în care orchestre și virtuozi dau proba talentului lor într-un spectacol exclusiv instrumental, fără voci.

(w882)

5:45 Floarea nopţii (R)

(KNIGHT FLOWER/NIGHT BLOOMING FLOWER-Coreea de Sud, 2024) Episodul 3

Cu: Lee Hanee, Lee Jong-won, Kim Sang-joong, Lee Ki-woo

*Dramă romantică, serial de aventuri. Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun

(Reluare)

6:55 Imnul României

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1