„Feţe-Feţe” cu Gianina Corondan, la radio
luni, 13 mai 2019
Gianina Corondan, cu care telespectatorii se întâlnesc în fiecare zi de luni până vineri, în emisiunea „Fețe-fețe”, de la TVR 1, a fost invitata lui Toader Păun în  Clubul de Weekend , la Europa FM.

Vineri seară, într-o discuție caldă, ca între prieteni, Gianina Corondan și-a amintit cu emoție despre clipele frumoase petrecute în copilărie, alături de bunicii ei: „Am fost norocoasă să am vacanţe de vară în Ardeal, la bunici, făceam toate năzbâtiile. Bunicii erau ca nişte sfinți (…) nu m-am gândit cu care dintre ei semăn mai mult”.

Cât despre momentele mai puțin fericite din viața sa, Gianina a mărturisit că „în viață există încercări, lovituri, răni. Le iei și le analizezi, dar pe mine mă susține credința în Dumnezeu. Când îl ai pe Dumnezeu nu ești singur.Și cred că e necesar pentru țara asta să aibă un Dumnezeu”.

Prezentatoarea emisiunii „Fețe-fețe” de la TVR 1 a afirmat că încă mai cântă și a rămas astfel datoare, până la următoarea vizită, cu un moment muzical și în direct la Europa FM. „N-am întors spatele muzicii niciodată”, a spus Gianina Corondan, dar nu a cedat de această dată provocării lansate de Toader Păun şi de ascultătorii Europa FM de a fredona una dintre piesele lansate alături de Quartz.

Asemeni fiecărui invitat care intră în Clubul de Weekend, Gianina Corondan a fost supusă și celei mai dificile întrebări, care are de cele mai multe ori răspunsuri surprinzătoare: dacă este fericită. Ea a răspuns pozitiv pe un ton ferm și a lăsat apoi un moment de tăcere, adăugând că “nu trebuie să dezvăluim toate motivele fericirii...”.

(w500)

Prietenii Clubului de weekend au aflat şi despre cel mai nou proiect al Gianinei Corondan, emisiunea Feţe-Feţe, de la TVR 1. Înainte de principala emisiune de ştiri a postului, de la ora 19.00, la Feţe-Feţe, doi concurenţi îşi exersează spiritul de observaţie şi „citesc” 6 „feţe” misterioase. Simpatica Gianina Corondan îi provoacă pe cei doi să răspundă la un set de întrebări, iar răspunsul corect îi ajută să ghicească meseriile acestora. Niciuna dintre „feţe” nu are dreptul să comunice cu concurenţii. Concurentul care acumulează punctajul cel mai mare trece în etapa a doua a concursului. În cea de-a doua etapă, concurentul calificat va ghici între care dintre cele 6 „fețe” prezente în platou există o relaţie de rudenie directă.

Pentru cei care nu au ascultat emisiunea în momentul difuzării, iată cum a curs dialogul Gianinei Corondan cu Toader Păun în Clubul de weekend:

 

 • 17:00
  Vedeta populară
  (I)Prezintă Iuliana Tudor Jurnalişti: Steluţa Matios, Ana Maria Voicu, Mădălina Mija Producător Iuliana Tudor
 • 17:55
  Vedeta populară
  (II) Prezintă Iuliana Tudor Jurnalişti: Steluţa Matios, Ana Maria Voicu, Mădălina Mija Producător Iuliana Tudor
 • 18:50
  Teleenciclopedia
  * Diego Velazquez-Las Meninas (ep.2/2) Sub tablourile din fundalul capodoperei Las Meninas, se evidențiază, prin luminozitate, unul cu figurile lui Filip al IV-lea şi a soției sale, Maria Ana de Austria. Însă, ele nu sunt reprezentate pe o pânză, ci se reflectă într-o oglindă. Iată indiciul care ne dezvăluie subiectul picturii lui Velázquez. „Oglinda avea scopul de a atrage în interiorul tabloului ceea ce era străin acestuia.”-remarca filosoful francez Michel Foucault. * Conferința de la Ialta (ep.2/5) În 5 februarie 1945, la Palatul Livadia din Ialta (Crimeea) avea loc a doua rundă de negocieri, în formula Roosevelt-Churchill-Stalin. Primul subiect din agendă: soarta și administrarea Germaniei, precum și despăgubirile pe care trebuia să le plătească învingătorilor. * Sonde spaţiale : planetele interioare (ep.2/2) (Premieră) Anterior începuturilor epocii moderne a studiului spațiului, se credea că, având dimensiuni similare cu ale Pământului, „vecina” Venus este primitoare. În realitate, numeroși vulcani aruncă în atmosfera densă gaze toxice, efectul de seră generează temperaturi ce ar lichefia plumbul, iar corpul uman ar fi zdrobit de presiune, instantaneu. Dintre cele 13 sonde sovietice din seria Venera, opt au aterizat, patru transmițând imagini. A urmat saga fantasticelor misiuni Vega, tot sovietice, care urmăreau amplasarea unor baloane în straturile superioare ale atmosferei venusiene, unde temperaturile sunt apropiate celor terestre. Ulterior, câteva sonde au izbutit să cartografieze aproape întreaga suprafață a planetei: „americanca” Magellan, cea a Agenției Spațiale Europene, Venus Express, și mai recent, Akatsuki Venus Climate Orbiter, construită de japonezi. * Insula Rottnest (ep. 7/10) (Premieră) În general pașnice, quokka reușesc să coabiteze fără probleme cu speciile „vecine”, cum ar fi... şopârlele Egernia kingii. Șerpii tigru de pe Insula Carnac și-au adaptat „meniul” „specificului local”: puii din numeroasa colonie de pescăruși argintii. De fapt, la venirea primăverii, toate zburătoarele, „băștinașe” sau „venetice” în insulele Australiei Occidentale, cunosc o veritabilă explozie demografică, iar cuplul de vulturi pescar formează o „familie-model”... Redactori: Ioana Dimoftache, Viviana Roșca. Producător Oana Haşegan
 • 19:45
  Sport
 • 19:51
  Meteo
 • 19:56
  Zi de zi
  cu părintele Constantin Necula Producător Victor Dochia
 • 20:00
  Telejurnal
  * Sport Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Eva Matei,Cristian Petru
 • 21:10
  Masca de argint
  Film * Masca de argint ( România, 1985) Regia Gheorghe Vitanidis Cu: Florin Piersic, Marga Barbu, Alexandru Repan, Jean Constantin , Ion Besoiu * Aventuri. În timpul unui banchet fastuos, oferit de un bancher prea darnic, are loc un conflict în care sunt împuşcaţi doi oameni. Asasinul este înveşmântat exact ca justiţiarul Mărgelatu şi spune că acţionează în numele Frăţiei. Rosetti şi ceilalţi membri ai societăţii Frăţia consideră că Mărgelatu şi-a pierdut minţile şi-şi trimit cel mai bun om în căutarea lui. Redactor Gabriela Onea
 • 23:00
  Dosar România
  / Producător Răzvan Butaru
 • 00:00
  Profesioniştii... cu Eugenia Vodă
  ...cu Eugenia Vodă *Best of Invitat Emilia Popescu Emisiune de Eugenia Vodă
 • 01:00
  Lumea azi
  Prezintă Ioana Dumitrescu Realizator Ioana Dumitrescu Producători: Anca Lăzărescu, Octavian Manciu
 • 01:30
  Cooltura
  Prezintă Mirela Nagâţ Producător Anca Lăzărescu
 • 02:00
  Masca de argint
  ( România, 1985) Regia Gheorghe Vitanidis Cu: Florin Piersic, Marga Barbu, Alexandru Repan, Jean Constantin , Ion Besoiu Aventuri. Redactor Gabriela Onea
 • 03:45
  Viaţa satului
  Partea I Producător Viorel Popescu
 • 03:50
  Meteo
 • 03:55
  Telejurnal
  Sport Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Eva Matei,Cristian Petru ATENŢIE! Se schimbă ora! Ora 04,00 devine ora 03,00
 • 05:00
  Viaţa satului
  Partea a II-a Producător Viorel Popescu
 • 05:55
  Imnul României