loader
Foto

HOREA

România, 1984

vineri, 30 septembrie 2022
ora 14:00

 

 

Regia: Mircea Mureşan

Cu: Ovidiu-Iuliu Moldovan, Şerban Ionescu, Mircea Albulescu

Scenariul: Titus Popovici

Muzica: Tiberiu Olah

Dramă, film istoric

În 1784, trimis în Transilvania pentru a ancheta cauzele răscoalei lui Horea, baronul Jankowitz, înalt judecător imperial, îi condamnă la moarte pe cei trei capi, Horea, Cloşca şi Crişan, care fuseseră trădaţi de către ţărani, pentru recompensa în galbeni. Crişan se spânzură în temniţă, iar Horea şi Cloşca mor schingiuiţi lângă cetatea Albei.

* 1984 - Marele Premiu ACIN; Premiul pentru scenariu - Titus Popovici; Premiul pentru interpretare masculină ex-aequo - Radu Beligan, Ovidiu Iuliu Moldovan; Premiul pentru decoruri - Marcel Bogos; Premiul pentru muzică - Tiberiu Olah.

ACEST PROGRAM POATE FI  VIZIONAT DE  COPIII  ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA (AP).

16:45 Floarea nopţii

18:00 Punctul critic

Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala.

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

* Vârstnicii României: singuratate de sarbători

Prezintă Bogdan Muzgoci

Co-moderator Dorin Chioțea

Prof. dr. Gabriel Prada, sef catedra sef de catedra la UMF Carol Davila,

dep. geriatrie si gerontologie, Catalin Dinu, presedinte Asociatia Niciodata Singur, Mugurel Mărgărit, director executiv Fundația Regală Margareta a României

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producatori: Raluca Neagu, Florenţa Dăscălescu.

Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Transmisiune directă

 

#tvr1