loader
Foto

Mihai Viteazul (II)

România, 1971

sâmbătă, 10 aprilie 2021
ora 21:10

 

 

Partea a doua: Unirea

Regia: Sergiu Nicolaescu

Cu: Amza Pellea, Sergiu Nicolaescu, Olga Tudorache

* Film istoric, dramă. Realizat sub formă de diptic ("Călugăreni" şi "Unirea"), filmul evocă principalele momente ale domniei lui Mihai Viteazul: negocierea tronului cu Sultanul, la Constantinopol; refuzul de a plăti tribut; încoronarea de la Alba Iulia; bătălia de la Miraslău; trădarea generalului Basta; refugierea la Praga; bătălia de la Gorăslău; uciderea domnitorului.

O îmbinare de elemente de succes a făcut din "Mihai Viteazul" unul dintre cele mai populare filme româneşti realizate vreodată – scene de luptă la scară grandioasă, intrigi politice, trădări şi drame familiale şi, mai ales, prestaţia unui mare actor, Amza Pellea.

ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPIII ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA (AP)

11:00 Vedeta familiei

* Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Toti cei 32 de campioni au dovedit ca sunt cei mai buni si ca merita trofeul emisiunii oferit de juriul de profesionisti.

Acum este momentul sa castige inimile oamenilor obisnuiti(medici, profesori, manageri, ingineri, studenti, asistentietc..)

Cei care vor decide cine merita marele premiu si titlul“Campionul publicului” sunt 12 jurati, oameni obisnuiti, care nu au specializare in domeniul muzical.

Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

12:30 Vis sau realitate? (R)

Prezintă Sebastian Felix Topescu

Regizor Iulia Stoian

Producător tv Mihai Răzuş

(Reluare)

 

#tvr1