loader
Foto

Galerie foto

Filmele săptămânii la TVR 1 | VIDEO

Western, aventură, comedie, dar şi poveşti de viaţă sau de dragoste trăiesc protagoniştii filmelor pe care TVR 1 le difuzează în această săptămână. Alain Delon, Adam Sandler, Burt Reynolds şi simpaticul Bud Spencer se numără printre cei care ne aşteaptă pe 18, 19, 20 şi 23 septembrie, de la ora 21.00, la TVR 1.

 

Săptămâna de film a început la TVR 1 cu „O şansă la libertate” (HARD GROUND – SUA, 2003), un western în regia lui Frank Q. Dobbs. Filmul de acţiune ce îi are în rolurile principale pe Burt Reynolds, Bruce Dern şi Amy Jo Johnson s-a difuzat luni seară, de la ora 21.00, la TVR 1.

Condamnat pentru crimă, vânătorul de recompense John McKay (Burt Reynolds) este eliberat din închisoare de fostul său cumnat, şeriful Hutch (Bruce Dern), oferindu-i-se ocazia să-şi câştige graţierea. În schimb, trebuie să ajute la prinderea lui Billy Bucklin, un criminal evadat care a strâns în jurul lui o ceată de bandiţi şi plănuieşte să controleze graniţa cu Mexicul. Cum se descurcă McKay în noua ipostază am aflat luni seară, la TVR 1.

(w882) o sansa la

Telecinemateca ne-a adus, în seara zilei de 19 septembrie, un clasic al cinematografiei franceze: Clanul sicilienilor” (LE CLAN DES SICILIENS – Franţa, 1969). Jean Gabin, Lino Ventura şi Alain Delon sunt principalele nume din distribuţia filmului de aventuri în regia lui Henri Verneuil.

Capturat de poliţiştii francezi, Roger Sartet (Alain Delon), un gangster cu multiple legături în lumea interlopă, e ajutat să evadeze de către mafia siciliană condusă de Vittorio Manalese (Jean Gabin). Ajutorul nu vine întâmplător, ci pentru că Roger trebuie să-i ajute la furtul unor bijuterii expuse la Roma. Dar lucrurile se complică şi Roger se trezeşte prins între comploturile mafiote şi justiţia neiertătoare.

(w882) clanul

Adam Sandler a fost „O zi în pantofii altcuiva” (THE COBBLER – SUA, 2014), în comedia programată la TVR 1 pentru miercuri, 20 septembrie. I-au fost parteneri Dustin Hoffman, Ellen Barkin, Dan Stevens şi Steve Buscemi, regia purtând semnătura lui Tom McCarthy.

Max Simkin (Adam Sandler), cizmar în New York, repară pantofi în atelierul pe care l-a moştenit de la tatăl său (Dustin Hoffman). Viaţa lui a devenit o rutină plictisitoare, dar totul se schimbă miraculos când maşina de cusut pielea se strică şi Max o înlocuieşte cu una veche, moştenire de familie. Cu ajutorul acestei maşinării magice, Max poate să se transforme în diferite persoane şi să-i cunoască îndeaproape pe cei cărora le repară pantofii, încercând să facă lumea mai bună pentru cei din jurul său.

(w882) hoffman

Iar sâmbătă seară, tot de la ora 21.00, Piedone ne linişteşte amical: „Se rezolvă, amigo” (SI PUO FARE… AMIGO - Italia, Franţa, Spania, 1972) este comedia western regizată de Maurizio Lucidi şi în care Bud Spencer îi are ca parteneri pe Jack Palance şi Renato Cestie.

Fugărit de un pistolar care vrea să-l însoare cu sora lui – pe care, chipurile, o dezonorase – aventurierul Coburn îi întâlneşte în pustietate pe bătrânul Anderson şi pe nepotul acestuia. Bătrânul îşi dă sufletul în faţa lui, dar nu înainte de a-i încredinţa copilul şi actul de proprietate al casei sale. Micul Chip e moştenitorul unei dărăpănături, dar şi al terenului de dedesubt, care, după cum vor afla, musteşte de petrol. Aşa că băiatul şi protectorul lui devin curând ţinta multor indivizi lacomi de avere.

(w882) Piedone

Bătaie. Dar nu orice bătaie! Un adevărat spectacol, cu pumni din belşug şi mese rupte, cu răufăcători aruncaţi printre uşile batante ale tavernelor. Şi, mai presus de toate, cu umor. Cine poate rezista carismaticului Piedone?

***

Mai multe informații despre filmele programate la TVR puteți afla aici.

6:55 Imnul României

7:00 3 ceasuri bune

*Matinal*Ştiri*Sport

Prezintă Maria Smarandache şi Bogdan Muzgoci

Producător Andreea Vişan

Transmisiune directă

 
„Oamenii şi legea”, o ediție despre problemele locative și traiul la bloc

Miercuri, 27 septembrie, de la ora 13:00, TVR 1 redifuzează o ediție ”Oamenii și  Legea” în care s-a discutat despre posibilitatea de rezolvare a ...

„Dincolo de liniile inamice”, „Agonie şi extaz” şi „Ce-şi doresc femeile”... filmele săptămânii la TVR 1 | VIDEO

O dramă inspirată de evenimente reale de la finalul Primului Război Mondial, o alta despre conflictele dintre Michelangelo și Papa Iulius al ...

Cântec, joc şi poveste cu Ansamblul Folcloric Profesionist „Drăgan Muntean”, la TVR 1

A participat la evenimente importante în mari oraşe ale ţării, alături de alte grupuri folclorice profesioniste de la noi. De fiecare dată, s-a ...