loader
Foto

„Regatul interzis”, cu Jackie Chan și Jet Li, la TVR 1 | VIDEO

Nu pierdeţi vineri, 17 septembrie, de la ora 21:10, singurul film din cariera celor doi mari actori - experți în arte marțiale - în care ei joacă împreună. Regia este semnată de Rob Minkoff.

 

Regatul interzis este un film unic atât prin acţiunea sa, cât şi prin faptul că reuneşte pentru prima şi singura dată (până în prezent) pe cele mai mari două staruri experte în luptele Kung fu. La conferinţa de presă din 2008 când acest film a fost lansat, declaraţiile celor doi au fost cât se poate de surprinzătoare. De exemplu, ambii au spus că s-au distrat atât de bine la aceste filmări, încât îşi doresc deja un al doilea proiect împreună, pentru a prelungi distracţia.

(oar_w460)

Cu toate acestea, au trecut 12 ani de atunci fără ca ei să se fi pus de acord asupra unui nou film împreună. Singurii care poate s-au bucurat de acest lucru au fost cei din echipa de filmare care au avut momente foarte dificile în scenele de luptă dintre Jet Li şi Jackie Chan. De fiecare dată, mişcările celor doi erau atât de rapide, încât operatorii şi responsabilii cu imaginea trebuiau să oprească filmările pentru a-i ruga să se mişte mai încet... Nici regizorul Rob Minkoff nu a avut o sarcină uşoară de a coordona acest proiect care a reunit pe cele două staruri de cel mai înalt nivel în lupta Kung fu. Printre altele, el a trebuit să se asigure că scenariul este modificat de mai multe ori încât să respecte filozofia budistă a artelor marţiale chineze. O altă sarcină a fost aceea de a-l coopta în echipa sa pe un specialist deosebit – şi anume pe coregraful care a lucrat la trilogia Matrix.

(oar_w460)

Cu toate aceste exigenţe, filmul Regatul interzis, care a avut un buget de 75 de milioane de dolari, a cimentat prietenia dintre cei doi mari actori. Aşa cum declara Jet Li despre el şi Jackie Chan, „în cele patru luni de filmări, din prieteni, noi am devenit fraţi”.

Filmul spune povestea lui Jason, un adolescent din Boston, pasionat de kung-fu și de filmele cu arte marțiale! Tensiunea, misterul, artele marțiale, călătoria în timp și fantasticul sunt ingredientele poveștii inspirate de o fabulă chinezească, „Regele maimuță” și de romanul Călătorie spre vest”, scris în secolul al XVI-lea de către Wu Cheng'en.

Jason e un adolescent din Boston, pasionat de kung-fu și de filmele cu arte marţiale.În timp ce caută chilipiruri într-o prăvălie din Chinatown, băiatul descoperă un baston, care, conform unei vechi legende, ar fi aparținut unui războinic chinez, Regele-Maimuță.

(w882)

Relicva magică îl transportă pe Jason înapoi în trecut, în China antică, unde va avea parte de aventuri ca-n povești.

Descoperiți aventurile prin care trece Jason, un adolescent din Boston, pasionat de kung-fu și de filmele cu arte marțiale!

 

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)

12:00 Teleshopping

 

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marţi, e Telecinemateca la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen (Germania, 1981)”.

Doamna și Unicornul, sâmbătă la

Doamna și Unicornul, sâmbătă la "Teleenciclopedia"

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 18:59, la TVR 1, vă propunem o nouă ediție la "Teleenciclopedia".

Cine și cum răspunde pentru greșelile medicale?

Cine și cum răspunde pentru greșelile medicale?

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Un tânăr a murit din cauza unui tratament administrat greșit! O mama însărcinată pierde copilul din cauza neglijenței cadrelor medicale! Unui ...

 

#tvr1