loader
Foto

„Marile manevre", la TVR 1 | VIDEO

Gérard Philipe, Michèle Morgan şi Brigitte Bardot joacă în filmul regizat de René Clair. Îl puteți urmări marți, 23 august, la TVR 1,  de la ora 21.00.

 

Filmul are în palmares premiul David di Donatello pentru cel mai bun film străin. Sigur de farmecul său, tânărul ofiţer de cavalerie Armand de la Verne pariază cu camarazii de garnizoană că o poate seduce pe prima femeie întâlnită în cale, până la începerea marilor manevre.

Deşi iniţial planul lui pare să funcţioneze, eroul sfârşeşte prin a se îndrăgosti de „victima” aleasă la întâmplare, o frumoasă pariziancă divorţată, pe nume Marie-Louise.

(w882)

TVR 1 vă propune pe 23 august un film clasic, din 1955, regizat de René Clair, primul său film color pentru care a semnat regia.

În rolul principal a fost distribuit cine altcineva decât idolul franţuzoaicelor din acea vreme, bărbatul frumos adorat în întreaga lume: Gérard Philipe.

(w500) Gerard Phi

Puţini ştiu însă că el a avut o singură mare iubire, Nicole Fourcade. Cu 5 ani mai în vârstă decât el, cu soţ şi mamă a unui copil. După nouă ani de iubire, în 1951, cei doi ajung  să se căsătorească. Au doi copii, Anne Marie (1952) şi Oliver (1956), iar ei rămân un cuplu până la sfârșitul prematur al actorului, în noiembrie 1959.

1:55 Misterul lui Kaspar Hauser (R)

Telecinemateca (KASPAR HAUSER/JEDER FUR SICH UND GOTT GEGEN ALLE-Germania, 1974)

Prezintă Radu F. Alexandru. Realizator Ioana Constantin-5’

Regia Werner Herzog

Cu: Bruno S., Walter Ladengast, Brigitte Mira

Dramă-bazată pe o poveste reală. Redactor Cristina Crăciun

X

*Marele Premiu al Juriului, premiul FIPRESCI şi Premiul Juriului Ecumenic-Festivalul de Film de la Cannes, 1975

(Reluare)

3:55 Sport (R)

(Reluare)
 
Răspunderea penală versus răspunderea civilă

Răspunderea penală versus răspunderea civilă

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Ce presupun acţiunea penală şi acţiunea civilă în procesul penal? În ce constă raportul de cauzalitate între fapta ilicită şi prejudiciu? Cum ...

Victimele accidentelor rutiere şi drepturile lor

Victimele accidentelor rutiere şi drepturile lor

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Sunteţi victima unui accident rutier, ştiţi ce drepturi aveţi? Cum puteţi obţine repararea prejudiciului suferit? Ce se întâmplă în cazul ...

La TVR 1, facem „Petrecere... cu cântec!” Iuliana Tudor, alături de mari artişti ai folclorului românesc! | VIDEO

TVR onorează parcursul profesional al personalităţilor muzicii populare și contribuția lor la continuitatea culturii tradiționale din România. În ...

 

#tvr1