loader
Foto

Galerie foto

Final de sezon „Câştigă România!”, la TVR1

Un alt sezon excepţional „Câştigă România!” s-a încheiat. Am urmărit la TVR 1 ultimele ediţii „Câştigă România!” ale sezonului 11, între 9 şi 12 ianuarie, de la ora 21.00.

 

Virgil Ianțu
Câştigă România!

După 52 de ediţii „Câştigă România!”, câte adună sezonul 11 al singurului show televizat de cultură generală pe teme despre România, Virgil Ianţu şi echipa lui se pot lăuda că au adus în faţa telespectatorilor oameni care au ceva de spus, care au avut şi au plăcerea de a învăţa, de a-şi cunoaşte ţara şi valorile.

(w882)

„Nu îmi vine să cred că încheiem sezonul cu numărul 11 Câştigă România! Un sezon foarte frumos, concurenți foarte buni, o atmosferă plăcută pentru noi toți! Au trecut cinci ani și jumătate de la prima ediție, iar noi vă mulțumim foarte mult celor care sunt și online, dar și celor care ne urmăriți zi de zi, aici, la TVR 1. Dar și concurenților le mulțumesc din suflet că se hotărăsc să vină la emisiunea noastră și că ne arată ce au românii mai frumos! Îi prețuim, respectăm, admirăm, mai ales că unii dintre ei sunt autodidacți, nu au studii superioare, dar au bucuria de a învăța continuu și de a-și cunoaște țara”, a spus Virgil Ianţu, gazda concursului de la TVR 1.

(w882)

În faţa telespectatorilor au venit peste 100 de concurenţi, oameni de profesii diferite: medici, avocaţi, militari, profesori, învățători, actori, electricieni sau poștași. Sezonul cu numărul 11 a fost şi unul în care s-au întâlnit și confruntat generații: cel mai în vârstă concurent prezent în emisiune are 86 ani, dar și-au etalat cunoştinţele şi studenți de 21, 22 ani.

(w882)

Ana Niculici, din Drăgănești Olt, este concurenta care a câștigat cele mai multe ediții din acest sezon – șase! În tinereţe, visul ei a fost să studieze Filologia, dar, după mai multe încercări nereușite, s-a îndreptat către Școala Postliceală Sanitară din Brașov, unde a obținut calificarea de asistent medical, pe care a profesat-o o viață întreagă.

Valorile moștenite de la părinții ei - cinstea și hărnicia - sunt aceleași pe care le-a transmis şi copiilor ei, de care e tare mândră: Sorina, profesoară de limba engleză și Alexandru, manager la un departament al Aeroportului din Timișoara. Pasiunile Anei Niculici au rămas cititul și călătoriile, iar acum, la pensie, speră să aibă timp pentru amândouă. Deși urmărește „Câştigă România!” de la început împreună cu familia, iar fiica și soțul au fost deja concurenți în sezoanele precedente, cu greu s-a lăsat convinsă să participe. A reuşit să-și țină emoțiile în frâu și să dea răspunsuri corecte la întrebările lui Virgil Ianțu.

(w882)

La final de sezon, telespectatorii au fost cuceriţi de sinceritatea, umorul și dezinvoltura unei concurente extraordinar de bine pregătite: Doina Păsat, o doamnă care a lucrat 36 de ani la o fabrică de pâine din Galaţi, dar şi ca patiser. Doina Păsat a absolvit Liceul de Industrie Alimentară, dar toată viața i-a plăcut să citească, să învețe, să asimileze informații și să înțeleagă mai bine lumea din jur: „Mi-a plăcut să citesc, să știu, pentru nu a fi o ignorantă!”. Și nu doar pe telespectatori şi pe cei din echipa „Câştigă România” i-a fermecat, Doina Păsat a făcut valuri și pe rețelele de socializare, postările cu ea adunând pe contul emisiunii sute de mii de vizualizări pe Facebook și TikTok.

(w882)

Numeroase aprecieri au venit de la telespectatori şi pentru cele trei ediţii de sărbătoare „Câştigă România” de la finalul anului 2022, la care Virgil Ianţu a invitat vedete din folclor, muzică sau de televiziune.

(w882)

(w882)

La prima dintre acestea, bănăţeanca Andreea Voica, bucureşteanca Maria Buză şi ardeleanul Dinu Iancu Sălăjanu au răspuns la întrebări legate de obiceiuri şi tradiţii de sărbători şi ne-au încântat cu scurte momente muzicale, la care a participat şi Virgil Ianţu. Actriţa Anca Dumitra, Adrian Despot, solistul trupei Viţa de Vie şi Bogdan Mihai Simion, lăutarul-culegător de muzici de tradiție au concurat în a doua ediţie specială „Câştigă România!”, la TVR 1. De altfel, Bogdan Mihai Simion a impresionat pe toată lumea cu informații interesante, dovedindu-se o adevărată enciclopedie şi povestind cu patos despre vioara cu goarnă, Barbu Lăutaru, Zavaidoc, Ion Nămol, Romica Puceanu, dar și despre etimologia zaibărului, a moșnenilor etc. Şi ştiriştii Eda Marcus, Alina Stancu şi Radu Andrei Tudor s-au dovedit concurenţi redutabili la „Câştigă România!”. „Iertaţi-mi prezenţa, data viitoare puteţi să îi invitaţi doar pe ei... Puteam să stau acasă liniştit!”, a exclamat Virgil Ianţu, faţă în faţă cu vorbăreţii şi energicii Eda, Alina şi Radu, care nu se mai opreau din poveşti, turuind răspunsuri fără încetare.

(w882)

Sezonul cu numărul 11 al singurului show televizat de cultură generală pe teme despre România a luat startul luni, 19 septembrie 2022. Începând cu acest al 11-lea sezon, Virgil Ianţu le dă întâlnire telespectatorilor la TVR 1 de luni până joi, de la ora 21.00.

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport* Meteo

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait și Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

14:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

. Producător Victor Dochia

 
Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

Despre generozitatea care te obligă să dai mai departe din tot ceea ce cunoști! „Nocturne”, cu prof. dr. Ioana Grințescu – luni, la TVR 1

A construit, aparat cu aparat și om cu om, Secția ATI a Spitalului de Urgență București. Prof. dr. Ioana Grințescu este invitata Marinei ...

 

#tvr1