loader
Foto

Galerie foto

Finala Vedeta populară şi momente umoristice celebre în Revelion pentru familion

În noaptea dintre ani, Iuliana Tudor ne-a aşteaptat la Marea Finală „Vedeta populară”, iar Eda Marcus şi Radu Andrei Tudor ne-au adus mari actori ai comediei româneşti, într-un „Revelion pentru familion” la TVR 1. | VIDEO

 

Eda Marcus
Iuliana Tudor
Radu Andrei Tudor

Revelionul s-a petrecut, anul acesta, cu toate ingredientele care asigură buna dispoziţie pe care românii şi-o doresc în marea noapte.

Vrei folclor şi lăutari? Vrei emoţie? Vrei umor? Vrei întâlniri cu greii comediei noastre din toate timpurile? În noaptea de Revelion, la TVR 1 le-ai găsit pe toate!

(w882) Iuliana_Fi

Iuliana Tudor a deschis programul serii cu Finala „Vedeta populară”. De la ora 21.00, cei mai buni cinci concurenţi rămaşi în competiţie s-au întrecut să ia titlul de „Vedetă populară” şi premiul de 100.000 de lei. Pentru aceasta, au pregătit câte o piesă din muzica lăutărească, precum şi câte o melodie cunoscută din zona din care provin. Gabriel Treteag din Suceava, Ingrid Boengiu din Gorj, Ştefania Varga din Bistriţa, Florin Pieleanu din Teleorman şi Diana Lungu din Suceava au pornit cu şanse egale în cursa pentru Marele Premiu. Emisiunea se vede la TVR 1, precum şi la TVR Moldova şi TVR Internaţional, la aceeaşi oră.

(w882) concurenti

Lăutarii din Chişinău, conduşi de maestrul Nicolae Botgros, i-au acompaniat pe tot parcursul programului, oferindu-ne şi câteva momente de virtuozitate instrumentală, iar celebrii Juni ai Sibiului i-au susţinut prin dansuri executate cu măiestrie.

(w882) Lautarii d

Câştigătorul „Vedeta populară” l-am aflat cu puţin înainte de miezul nopţii, iar după trecerea în noul an, Junii Sibiului ne-au făcut primele urări, printr-un „Pluguşor” cu mesaj special. Ce mai, nici că se putea un program mai nimerit în prima parte a nopţii de Revelion!

(w882) bucata 810

credit foto: Doru Ochea

65 de revelioane într-unul singur, la „Revelion pentru familion”

Anul 2022 a început la TVR 1 cu zâmbetul pe buze. Eda Marcus şi Radu Andrei Tudor au fost gazdele unui „Revelion pentru familion”. O întreagă istorie a Revelioanelor ni s-a perindat prin faţa ochilor, într-un spectacol de muzică şi umor, împletind strălucirea trecutului şi efervescenţa prezentului. Invitaţia a fost pentru toţi românii, după miezul nopţii: de la 0.14, la TVR 1 şi TVR Internaţional, iar de la 3.10, la TVR MOLDOVA.

(w500) Eda Marcus

Orchestrele conduse de doi căpitani-solişti – Maria Buză şi Alin Pascal Cojocăriţa – s-au duelat în replici muzicale, iar cei mai mari actori ai comediei româneşti au stârnit hohote de râs, prin ale lor interpretări din scenete ce ţineau milioane de români în faţa televizoarelor.

(w500) Maria BuzÄ

Momentele de arhivă au însemnat regaluri actoriceşti semnate de Toma Caragiu, Marin Moraru, Nicu Constantin, Dem Rădulescu, Jean Constantin, Tamara Buciuceanu, Coca Andronescu, Ileana Stana-Ionescu, adunate la TVR 1 în secvente de neuitat. Am revăzut cupluri celebre, care ne-au încântat de-a lungul vremii, precum Stela Popescu şi Ştefan Bănică, Toma şi Elena Caragiu, Angela Similea şi Florin Piersic. Toate acestea, presărate cu muzica de petrecere a celor două orchestre, melodii vechi, dar şi cântece de altădată reorchestrate modern.

(w500) Eda

(w882) Revelion p

„Noaptea asta nimeni să nu doarmă” – după 2.30, cu muzică din „Tezaurul folcloric” al Televiziunii Române

Cântece de dragoste, de sărbătoare, cântece de pahar, cântece care se ascultau şi fredonau odinioară la sărbătorile şi ospeţele boiereşti sau la târgurile de altădată ne propun realizatorii îndrăgitului „Tezaur folcloric”, după ora 2.30. Programul „Noaptea asta nimeni să nu doarmă" s-au văzut simultan la TVR 1 şi TVRi, iar moldovenii l-au putut urmări pe 1 ianuarie, de la 5.25.

Ne-am bucurat de şlagăre de ieri şi de azi, interpretate de Constantin Lătăreţu, Mioara Velicu, Ion Ghiţulescu, Alexandru Mica, Gheorghe Gheorghe, Cristina Turcu Preda, Corina Dragomir, Valentin Grigorescu, Claudia Torop, Lucica Păltineanu, Nicolae Datcu, Andra Matei, Daniel Trifu şi Gheorghiţa Nicolae. Atmosfera de petrecere a fost întreţinută de solişti instrumentişti precum Georgiana Pană (nai), Theodor Pană (vioară), Marian Pană (vioară), Petrică Pană (vioară), George Udilă (clarinet), Nelu Radu (ţambal), dar şi de tarafuri tradiţionale renumite: Taraful tradiţional „Constantin Lătăreţu”, coordonator Constantin Lătăreţu; Taraful „Târgoveţii de odinioară”, coordonator Daniel Trifu; Taraful „Tudor Pană”, coordonator Petrică Pană. Costumele vii, glasurile şi instrumentele acordate pentru muzica de petrecere a românilor recreează atmosfera Revelioanelor de altădată.

 

 

17:00 Gări de poveste

(redifuzare) Gări în oraşe port

Producător Ruxandra Ţuchel

18:00 Clanul Kennedy

Serial * (THE KENNEDYS-SUA, 2011)

Cu: Greg Kinnear, Katie Holmes, Tom Wilkinson, Barry Pepper

Episodul 6

* Dramă. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

*4 premii Emmy 2011 (pentru cel mai bun actor într-o miniserie-Barry Pepper, pentru coafură, machiaj şi mixaj de sunet)

X

 
Cu „Ora Regelui” pornim într-o călătorie lungă de 150 de ani

În România trenurilor întârziate și a infrastructurii cu durata de viață depașită, jurnalista Irina Luca ne spune povestea construirii firului de ...

Florina Constantinescu: „Aş fi concurat, dacă mă lăsa mama...”

„Vedeta familiei”, show-ul micilor vedete muzicale, continuă la TVR 1 cu sezonul al doilea. În fiecare dimineaţă de sâmbătă, de la 9.30 (şi în ...

Mega-incendiile, o ameninţare globală – documentar în premieră la TVR1 | VIDEO

Joi, 23 martie, ora 21.00, la TVR1 și online pe TVR+, vedem documentarul „Mega-incendiile (INCENDIES GÉANTS ENQUÊTE SUR UN NOUVEAU FLÉAU - ...