loader
Foto

Florica Bradu, una dintre cele mai iubite artiste ale României, aniversată la TVR 1 | VIDEO

Concertul aniversar la 60 de ani de carieră ai interpretei de muzică populară, desfăşurat la Teatrul de Stat din Oradea, poate fi urmărit la TVR 1 în două părţi, pe 3 şi 10 decembrie, de la ora 21.00. Iuliana Tudor ne aşteaptă alături de prieteni ai artistei, cu cele mai frumoase cântece din Bihor.

 

Iuliana Tudor

În primele duminici de decembrie, Iuliana Tudor ne propune întâlnirea cu una dintre doamnele muzicii populare ale Ardealului. Concertul aniversar Florica Bradu celebrează cariera uneia dintre cele mai cunoscute și iubite artiste din Crișana, promotor al folclorului bihorean timp de mai mult de 6 decenii. Duminică, 3 decembrie, respectiv duminică, 10 decembrie, de la ora 21.00, urmărim la TVR 1 cele două părţi ale spectacolului ce o aniversează pe „Lioara Bihorului”.

Buni prieteni ai artistei, mari nume ale folclorului românesc, urcă pe scenă să cânte pentru Florica Bradu: Grupul Iza din Maramureș, Traian Jurchela, Angelica Stoican, Andreea Voica și Deian Galetin, Grupul vocal Lioara și Antonela Ferche Buțiu, Viorica Flintașu, Florica Zaha, Cornelia Căprariu Roman și Petrică Pașca, Nicolae și Nicușor Mureșan, Maria Sidea, Andrei Corb, Ciprian Mocan, Grupul vocal ,,Lioara” al Școlii de Arte Francisc Hubic. În calitate de invitată specială a evenimentului, etnomuzicologul şi realizatorul TVR Elise Stan îi este aproape interpretei la ceas aniversar.

Acompaniamentul muzical al concertului este asigurat de Orchestra „Rapsodia Bihoreană”, dirijor profesor Liviu Buțiu.

Repertoriul Floricăi Bradu este unul extrem de valoros, mergând până la fondul muzical de strat vechi din România. Textele cântecelor sale au o valoare poetico-literară deosebită, fiind cu adevărat repere importante pentru ceea ce reprezintă creația populară anonimă. Piesa „Lioară Lioară” este și va rămâne în istoria folclorului muzical ca unul dintre cele mai frumoase cântece românești.

De asemenea, artista este şi unul dintre cei mai vechi și constanți colaboratori ai Televiziunii Române. O revedem cu drag, alături de Iuliana Tudor, invitata specială Elise Stan, prieteni şi colegi de scenă de o viaţă. Duminică seară, de la ora 21.00, la TVR 1.

9:45 Teleshopping

10:00 Agrostrategia

Producator Vlad Macovei

 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Oamenii și legea: Ce trebuie să știi când dai sau ești dat în judecată

Joi, 9 mai, de la ora 13:00, invitatul Mihaelei Olaru la ”Oamenii și legea”, pe TVR 1, este Ion Dragne, avocat.

Cataracta, principala cauză a pierderii vederii

Cataracta, principala cauză a pierderii vederii

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 7:00, urmăriți pe TVR 1 o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”. Aflați de la specialiștii invitați în cadrul ...

 

#tvr1