loader
Foto

Florina Constantinescu: „Aş fi concurat, dacă mă lăsa mama...”

„Vedeta familiei”, show-ul micilor vedete muzicale, continuă la TVR 1 cu sezonul al doilea. În fiecare dimineaţă de sâmbătă, de la 9.30 (şi în reluare vinerea, de la 22.30), ne bucurăm de un spectacol efervescent, în care personajele principale sunt copii talentaţi, susţinuţi de părinţii lor.

 

Florina Constantinescu
Vedeta familiei

„Vedeta familiei” este cadrul perfect în care cei mici îşi pot demonstra talentul, carisma, înzestrarea vocală, sub privirile atente ale celor trei membri ai juriului – Matilda Pascal Cojocăriţa, Elena Gheorghe şi Radu Ştefan Bănică – şi încurajaţi de doi simpatici prezentatori – Florina Constantinescu şi Laurenţiu Niculescu.

(w882) Flori si L

Despre ce vom vedea în acest sezon „Vedeta familiei” de la TVR 1, dar şi despre vedetele... familiei sale şi propriul parcurs în lumea artistică am aflat mai multe de la Florina Constantinescu. Frumoasa care ne aduce şi ştirile despre vreme la TVR 1 este, la rândul ei, mămică şi a intrat perfect în rolul de susţinător al curajoşilor concurenţi la „Vedeta familiei”.

Şi tu erai „Vedeta familiei” când erai mică? Povesteşte-ne un pic…

Florina Constantinescu: Am fost singură la părinţi şi răsfăţată de toată familia. Când eram mică, arătam ca o păpuşică – aveam părul lung şi ondulat, eram îmbrăcată în rochiţe cu volane şi pantofiori de lac. Profitam de orice ocazie să fiu în centrul atenţiei. La şcoală, cântam şi dansam la toate serbările, făceam scenarii, prezentam ştiri făcute de mine, am cântat chiar şi pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Piteşti... nu ştiam ce e acela trac. Până şi în cartier eram vedetă, aveam un casetofon şi o cutie plină de casete cu trupele în vogă de atunci, Asia, Candy, Andre, Animal X, 3 Sud Est, Genius etc. şi dădeam reprezentaţii în spatele blocului.

(w882)

Acum, în familia ta, cine e vedeta… familiei?

Florina Constantinescu: În familia mea am două vedete – băieţii mei, Nicholas şi Andreas. Mari dansatori-breakdanceri, cântăreţi în devenire, actori din naştere… n-ai cum să-i cerţi sau să le refuzi ceva! (râde) Talentul e pe măsura vârstei lor, evident, de 7 şi de 4 ani şi jumătate. Sunt simpatici foc!

Cum va fi acest nou sezon al emisiunii? La ce să ne aşteptăm?

Florina Constantinescu: Sezonul acesta ne-a surprins şi pe noi! Am avut parte de un amalgam de sentimente, uneori contradictorii, alteori complementare. La filmări, am râs cu lacrimi, am plâns şi am suspinat la poveştile de viaţă ale copiilor, am rămas fără suflare când i-am auzit pe unii dintre ei cântând, am primit lecţii de viaţă de la nişte pici de 6, 7 ani, ne-a uimit curajul celor de 4, 5 ani, care nici nu au învăţat să scrie, să citească, dar cântau piese în limba engleză… am trăit fericirea şi am simţit dezamăgirea… greu sezon şi tare strânsă competiţie!

(w882)

În ce mod v-au surprins copiii care concurează în emisiune? Ce îi caracterizează?

Florina Constantinescu: Copiii ne-au surprins în primul rând cu emoţia lor, mai apoi cu determinarea, răbdarea şi curajul lor! Cu înţelepciunea lor la vârste atât de fragede şi cu echilibrul de care au dat dovadă într-un concurs muzical, mai ales când aflau că nu sunt câştigătorii trofeului. Muncitori, ambiţioşi, încrezători… Stăpâni pe sine chiar şi atunci când primeau anumite remarci de la juraţi, receptivi la sfaturi şi modeşti la laude!

Tu ai fi concurat la „Vedeta familiei?”

Florina Constantinescu: Aş fi concurat, dacă mă lăsa mama. Nu prea era de acord să am o carieră artistică. Îmi spunea mereu să pun mâna pe carte, să învăţ o meserie şi să fiu cu picioarele pe pământ, nu o visătoare. Am făcut tot ce mi-a zis ea… dar uite că, până la urmă, tot artistă am ajuns – ce-i drept, cu diplomă de economistă, licenţiată în transporturi, masterandă în afaceri internaţionale şi în practica jurnalistică…

(w882)

Ce are special „Vedeta familiei”, cu ce cucereşte publicul acest format?

Florina Constantinescu: „Vedeta familiei” este o altfel de emisiune, este o poveste! A mea, a ta, a noastră, a tuturor. În această emisiune este vorba despre familie, despre iubire, despre misiunea noastră de a încuraja şi susţine minunile din viaţa noastră. De a le da aripi, de a crede în visurile lor, de a-i ajuta să-şi descopere drumul în viaţă şi de a le fi alături necondiţionat. Micuţii ăştia ne oferă emoţie pură, speranţă, motivaţie! Ne arată că, indiferent de încercările la care viaţa ne supune, cu încredere şi oameni dragi alături, totul este posibil! Secretul e să nu te opreşti din a fi copil, din a crede, din a visa!

 

16:45 Fiica regelui

Fiica regelui (THE KING'S DAUGHTER, SOO BAEK-HYANG-Coreea de Sud, 2014)

Regia: Lee San-yeob, Choi Joon-bae

Cu: Seo Hyun-jin, Seo Woo, Lee Jae-ryong, Jo Hyun-jae

* Dramă istorică. La începutul secolului VI, pe vremea celor trei vechi regate coreene, generalul Yung devine conducătorul regatului Baekje, după ce fostul rege este ucis în urma unui complot de la curte. Împrejurări dramatice îl despart pe Yung-devenit regele Mu-ryeong-de femeia pe care o iubeşte şi care îi poartă copilul. Mica Seol-nan se naşte şi creşte într-o casă modestă, împreună cu sora ei vitregă Seol-hee, fără să-şi cunoască adevărata identitate. Cele două fete sunt diferite ca ziua şi noaptea: Seol-nan, veselă şi blândă, se bucură de viaţa ei simplă în mijlocul naturii, în timp ce ambiţioasa Seol-hee visează la averi şi titluri importante. Pe patul de moarte, mama lor mărturiseşte secretul identităţii lui Seol-nan, dar singura care o aude este Seol-hee, iar aceasta profită de ocazia nesperată şi fuge în capitala regatului, dându-se drept prinţesă. Între timp, adevărata fiică a regelui crede că sora ei a fost răpită şi jură că va face orice pentru a o regăsi. Soarta îi îndreaptă paşii tot către palatul regal, unde va deveni o mare luptătoare, înainte să-şi descopere trecutul şi adevăratul nume: Soo Baek-hyang. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

18:00 Punctul critic

Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala.

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

Prezintă Bogdan Muzgoci

Co-moderator Nadine Vlădescu-jurnalist TVR

*Predicţiile, între ştiinţă şi pseudoştiinţă

Invitaţi:

Prof. Adrian Mitroi, doctor in finante comportamentale,

Psiholog Radu Lecca,

Anca Dimancea, specialist Feng Shui

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producatori: Raluca Neagu, Florenţa Dăscălescu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1