loader
Foto

Foc încrucişat: „Poziţia prim-ministrului este slăbită”

În ediţia din 7 iunie, subiectul emisiunii a fost dispunerea DNA de începere a urmăririi penale față de PM Victor Ponta. Invitaţii Alinei Stancu au fost Cornel Nistorescu,  jurnalistul Doru Buşcu şi preşedintele Expert Forum Sorin Ioniţă.

 

Alina Stancu
Foc încrucişat

În ediţia din 7 iunie, emisiunea „Foc încrucişat” a dezbătut dispunerea DNA de începere a urmăririi penale  a premierului Victor Ponta.  Conform site-ului de ştiri al Televiziunii Române, Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat şi trei infracțiuni de conflict de interese în calitate de premier.

Jurnalistul Doru Buşcu crede că cele 17 capete de acuzare aduse premierului sunt de fapt 17 facturi. Deşi „steaua politică a lui Ponta începe să pălească”, Buşcu crede că „pe termen scurt, coaliţia va rămâne la guvernare”. „E lipsit de logică să cedeze Ponta la ora asta (...)O problemă a coaliţiei este, la ora actuală lipsa unui înlocuitor, a unui lider”, adaugă jurnalistul.

În viziunea lui Buşcu, preşedintele Klaus Iohannis „s-a grăbit să ia o decizie pornind de la o premisă judiciară”, iar „aluzia lui Gabriel Oprea la DNA mă duce cu gândul la dosarele lui Niro şi Onţanu. Vorbim aici de suspciuni rezonabile”. Referitor la mişcarea Parlamentului, Buşcu spune că îl va proteja pe Ponta şi că va respine moţiunea de cenzură  a opoziţiei.

În opinia lui Sorin Ioniţă, preşedintele Expert Forum, situaţia lui Victor Ponta poate avea consecinţe foarte mari pentru PSD. „Un prim-ministru are o anchetă penală. Se va ruga lumea de dl Ponta să nu plece, la fel cum a făcut-o şi în iarnă? Senzaţia mea este că PSD-ul s-a adâncit într-o anumită problemă. Domnul Ponta şi-a târât partidul într-o problemă”.

În acelaşi timp, spune preşedintele Expert Forum, acuzarea lui Victor Ponta pune România într-o situaţie unică în Europa. „Întrebarea este una singură: poţi ca ţară în UE să ai un prim ministru anchetat penal pentru spălare de bani şi spălare în acte? Sau nu? (...) Prezumţia de nevinovăţie este o chestie legală. Nu s-a cerut vreo arestare preventivă, să nu introducem teme false. Întrebarea este dacă poţi să conduci o ţară fiind anchetat penal, cu tot cu prezumţia de nevinovăţie”, adaugă Sorin Ioniţă.

Înregistrarea emisiunii din 7 iunie este disponibilă online pe TVR+.

 

10:00 Agrostrategia

Invitat George Chiriță-director general AFIR

Rubrica Fermierii României-Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio in România

Producator Vlad Macovei

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)
 
Procedura în materia dreptului administrativ

Procedura în materia dreptului administrativ

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Ce este procedura în materie de contencios administrativ şi care sunt normele procedurale aplicabile? Într-un litigiu, care pot fi părţile ...

Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

Sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 7:00, la TVR 1, urmărim o  ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre hipertensiunea arterială, Caravana ...

1917: Un an, două revoluții, la

O nouă ediție a emisiunii "Teleenciclopedia" este difuzată sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 19:00, la TVR 1.

 

#tvr1