loader
Foto

Galerie foto

Fronturi şi strategii de actualitate, dezbătute la „Foc încrucişat”

Consiliul Naţional al PSD şi „asaltul” DNA au fost subiectele de actualitate, dezbătute duminică, 22 martie, în emisiunea “Foc încrucişat”, difuzată la TVR 1 şi TVR+.

 

Alina Stancu
Foc încrucişat

Emisiunea a fost moderată de Alina Stancu, alături de invitatul permanent Cornel Nistorescu. Invitatul ediţiei din 22 martie a emisiunii a fost politologul Cristian Pîrvulescu. Temele dezbătute împreună cu el au fost Consiliul Naţional al PSD şi „asaltul” DNA.

„Partidele politice organizează oamenii în virtutea unor valori…PSD-ul este în defensivă, dar îşi apară conducerea…. După alegerile prezidenţiale au circulat două zvonuri: unul - că Victor Ponta este hotărât să rămână în politică românească şi cel de-al doilea - că Victor Ponta va merge în politica europeană. Consiliul Naţional al PSD ne dovedeşte că Ponta este hotărât să rămână în politică românească”, a comentat Cristian Pîrvulescu despre situaţia din formaţiunea social-democraţilor.

Politologul invitat în emisiunea de duminică a mai apreciat: „Pentru alegătorii tineri, există mitologia neocomunismului. Imaginea comunismului PSD ar fi fost Ion Iliescu…PSD nu îşi poate permite vreo reforma atâta vreme cât este la guvernare… Structura de putere a PSD nu se schimbă. Un preşedinte de partid nu trădează! Nu cred că PNL are vreun interes să formeze majoritatea acum, ci abia în toamnă”.

Despre cele mai noi demersuri ale DNA, Cristian Pîrvulescu a declarat: „Ucenicul vrăjitor a pierdut cheia vrăjii – DNA a afectat integritatea ANI. Horia Georgescu a fost chemat la DNA, a fost reţinut şi apoi şi-a dat demisia, când, de fapt ordinea ar fi trebuit să fie total inversă. ANI nu mai are credibilitate pentru că şeful său a fost arestat. Acţiunile DNA afectează puterile din stat. Imaginea Parlamentului este distrusă. Fără Parlament, nu există democraţie”.

Urmăriţi aici întregul dialog din emisiunea “Foc încrucişat” din 22 martie.

***

În fiecare duminică, la prânz, Cornel Nistorescu este invitatul Alinei Stancu la o dezbatere „pe toate fronturile”. La aceeaşi masă, moderatoarea şi invitatul permanent al emisiunii stau faţă în faţă cu principalii actori implicaţi în cele mai importante evenimente ale săptămânii. Fie că sunt din domeniul economic, politic, social sau artistic, aceste evenimente sunt comentate şi analizate, confruntarea ideilor ducând la Foc încrucişat.

În afara evenimentelor care au făcut breaking news în buletinele de ştiri, la Foc încrucişat sunt discutate şi subiectele insuficient exploatate de media. Pornind de la ce s-a întâmplat, aflăm de ce şi la ce consecinţe ne putem aştepta.

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.


20:00 Telejurnal

*Ştiri* Prezintă: Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

20:55 Meteo

 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

Doamna Lia de la farmacie – un nou vis împlinit, vineri, la TVR 1

Pe 19 aprilie, Lia Bugnar îşi joacă propriul rol – cel care ar fi putut fi însăşi viaţa ei, dacă scena nu ar fi ales-o. Basti Ţopescu îi ...

„Breaking Fake News!”: despre „Marea resetare”

Duminică, 21 aprilie, ora 19.00, la TVR 1, Marian Voicu va dezbate, cu psihiatrul Gabriel Diaconu, teoria conspirației prin care un „guvern ...

 

#tvr1