loader
Foto

Galerie foto

Frumuseţile ţinutului secuiesc, surprinse la „Exclusiv în România”

Sâmbătă, 25 mai, la 17.40, la TVR 1 ați putut vedea cea mai mare statuie din lume, făcută dintr-o singură bucată de lemn la Mănăstirea Franciscană, iar la Leliceni arborele european al anului 2010, un tei de 500 de ani.

 

Cristian Tabără
Exclusiv în România

Pe 1 iunie, Papa Francisc va oficia Sfânta Liturghie la sanctuarul Fecioarei Maria de la Şumuleu-Ciuc. Este un bun prilej pentru echipa Exclusiv în România de a prezenta frumuseţile ţinutului secuiesc şi de a vă ţine la curent cu ultimele pregătiri care se fac la Şumuleu pentru vizita papei.

Ediția din 25 mai este disponibilă online pe TVR+.

(w882)

„Vom merge pentru început la Mănăstirea Franciscană, unde descoperim un unicat: statuia Fecioarei Maria, cea mai mare statuie din lume făcută dintr-o singură bucată de lemn”, ne-a spus Marin Găbudean, unul dintre producătorii emisiunii.

(w882)

La Muzeul Secuiesc al Ciucului am aflat istoria călugărilor franciscani,

(w882)

(w882)

iar la câţiva kilometri de Miercurea Ciuc, la Leliceni se află arborele european al anului 2010, un tei vechi de 500 de ani. L-am văzut într-o filmare realizată în poate cel mai frumos anotimp – primăvara.

(w882)

(w882)

Călătoria echipei Exclusiv în România a continuat până la Balvanyos, unde am văzut Grota Sulfuroasă, cea mai mare mofetă din lume.

(w882)

Sunt doar câteva idei de vacanţă pentru cei care ajung în următoarea perioadă la Şumuleu Ciuc, nu doar pentru a-l vedea pe Papa Francisc, ci şi pentru a descoperi locuri minunate ale ţinutului secuiesc.

 

16:45 Floarea nopţii

18:00 Punctul critic

Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala.

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

* Vârstnicii României: singuratate de sarbători

Prezintă Bogdan Muzgoci

Co-moderator Dorin Chioțea

Prof. dr. Gabriel Prada, sef catedra sef de catedra la UMF Carol Davila,

dep. geriatrie si gerontologie, Catalin Dinu, presedinte Asociatia Niciodata Singur, Mugurel Mărgărit, director executiv Fundația Regală Margareta a României

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producatori: Raluca Neagu, Florenţa Dăscălescu.

Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Transmisiune directă

 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o nouă ediţie în care vom afla ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1