loader
Foto

Galerie foto

Gala Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, la TVR

Sâmbătă, 27 iunie, de la ora 21.10, la TVR 1, TVR HD şi TVR+, Cătălin Ştefănescu a fost gazda Galei Celebrităţilor, o recunoaştere publică a meritelor unor personalităţi care au contribuit la creşterea fenomenului teatral la Sibiu

 

Cătălin Ştefănescu

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Şi anul acesta, Cătălin Ştefănescu a fost gazda unuia dintre evenimentele cu tradiţie ale teatrului internaţional, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu. 10 zile, peste 2500 de artişti şi invitaţi speciali din peste 50 de ţări, 300 de evenimente desfăşurate în mai mult de 60 de spaţii, printre care biserici, situri istorice, pub-uri, dar şi clasicele săli de spectacol, 150 de premiere, peste 600.000 de vizitatori. Sâmbătă, 27 iunie, de la ora 21.10, telespectatorii TVR 1 şi TVR HD au fost invitaţi să urmărească Gala Celebrităţilor, spectacol ce a avut loc la Sala Thalia din Sibiu şi a marcat întregul parcurs al festivalului. De asemenea, Gala poate fi vizionată şi online, pe www.tvrplus.ro.

Evenimentul a însemnat o recunoaştere publică a meritelor celor mai importanţi artişti care au contribuit la dezvoltarea acestui fenomen la Sibiu. În cadrul Galei Festivalului Internaţional de Teatru s-au acordat premii, iar cinci dintre renumiţii dansatori ai Spaniei - Lola Greco, José Maldonado, Ana Arroyo, Karime Amaya şi Jesús Carmona - protagoniştii spectacolului „Flamenco de 5 stele”, au purtat publicul spectator printr-o incursiune în arta dansului clasic spaniol şi flamenco, de la începuturi până în prezent. Pe parcursul acestei călătorii, dansatorii au fost acompaniaţi de unii dintre cei mai buni muzicieni flamenco ai momentului: Daniel Jurado, Victor Marquez, Ismael de la Rosa şi Kike Terron.

Şi în ediţia a XXII-a a festivalului, Gala Celebrităţilor aduce pe scenă personalităţile distinse cu o stea pe Aleea Celebrităţilor din Parcul Cetăţii. Anul acesta, cele 5 stele au fost acordate actorului şi regizorului de film Klaus Maria Brandauer, regizorului Eimuntas Nekrošius, dramaturgului şi regizorului Joël Pommerat, regizororului, scenaristului şi dramaturgului Neil LaBute, respectiv dramaturgului, regizororului şi actorului Kazuyoshi Kushida.

(w882) Festivalul

De asemenea, în cadrul Galei Celebrităţilor este recunoscută public activitatea profesională a unui actor şi a unui regizor, prin Premiile Virgil Flonda şi Iulian Vişa, două dintre personalităţile de seamă ale teatrului românesc. Recunoaşterea partenerilor festivalului, care au acordat un sprijin considerabil în realizarea acestei ediţii, este marcată prin oferirea a două premii speciale.

Realizat în parteneriat cu TVR, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu reprezintă cel mai complex festival anual din România, fiind recunoscut internaţional ca cel de-al treilea festival de artele spectacolului din Europa, ca amploare şi dimensiune, după Festivalul Internaţional de la Edinburgh (Marea Britanie) şi Festivalul de la Avignon (Franţa).

20:00 Telejurnal

*Ştiri* Prezintă: Claudiu Lucaci și Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

20:55 Meteo

 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1