loader
Foto

Galerie foto

Garantat 100%, despre aurul verde al României

Duminică, 12 martie, Cătălin Ştefănescu a discutat cu ecologistul Gabriel Păun despre cum se fură şi distruge una dintre marile avuţii ale României - pădurea. Garantat 100% se vede de la 22.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

 

Cătălin Ştefănescu
Garantat 100%

„În afară de filme, cărţi, spectacole, expoziţii, cercetare ştiinţifică, am mai vorbit la Garantat 100% despre faptul că respectul pentru minorităţi, grija faţă de mediul înconjurător, igiena personală, curăţenia locului în care trăieşti, lupta împotriva corupţiei, toate astea şi încă multe aletele sunt probleme de cultură. Vă propun în seara asta o discuţie despre cum se fură şi se distruge una dintre marile avuţii ale acestei ţări: pădurea” – aşa sună invitaţia lui Cătălin Ştefănescu la ediţia din 12 martie a emisiunii Garantat 100%, la care moderatorul l-a invitat pe ecologistul Gabriel Păun.

„E din ce în ce mai greu să spui: codrul e frate cu românul. Timpul să rezolvăm această problemă este ACUM”, este de părere Gabriel Păun, biolog şi ecologist care a desfăşurat campanii naţionale şi internaţionale pentru protecţia naturii şi a animalelor. A activat în trecut la Greenpeace şi Vier Pfoten International şi este fondator al ONG-ului de mediu Agent Green, care a scos la lumină ani de zile dovezi despre tăierile ilegale de păduri din România.

(w882)

„Cu toate defrişările masive care s-au desfăşurat în România, această ţară este ultima din Uniunea Europeană care se poate bucura de suprafeţe mari de păduri virgine. Pentru asta lupt. Nu mă voi opri până ce paradisurile naturale ale României vor fi în siguranţă”, a declarat Gabriel Păun în 2016, când a fost recompensat cu premiul EuroNatur. Premiul onorează un angajament extraordinar în domeniul conservării naturii, printre laureaţii EuroNatur numărându-se, în trecut, de exemplu, Nelson Mandela sau Prinţul Charles.

Ediţia a fost difuzată în premieră de TVR 1 şi TVR HD pe 17 aprilie 2016.

 

Despre Garantat 100%

Le-a dat garanţii la fiecare ediţie, iar după 17 ani, telespectatorii o recunosc drept una dintre cele mai de succes emisiuni culturale. Cătălin Ştefănescu prezintă la TVR 1 „felul nostru de a face televiziunea”: Garantat 100%. Întreaga colecţie a emisiunilor Garantat 100% poate fi vizionată şi online, pe portalul video al Televiziunii Române, www.tvrplus.ro. Telespectatorii pot interacţiona cu echipa emisiunii şi pe contul de Facebook Garantat 100%.

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport* Meteo

Prezintă: Loredana Iordache, Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait și Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

14:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

. Producător Victor Dochia

 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

 

#tvr1