loader
Foto

Galerie foto

Garantat 100%: studenţii au cuvântul

Un grup de 20 de studenţi de la Arhitectură, Filosofie, Ştiinţe Politice, Jurnalism şi Teologie – în studioul Garantat 100% ! Duminică, 12 februarie, Cătălin Ştefănescu i-a provocat la o discuţie despre cultura naţională şi educaţie - de la 23.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

 

Cătălin Ştefănescu
Garantat 100%

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

„De Ziua Culturii Naţionale am avut invitaţi în studio, pe lângă domnul profesor Mircea Dumitru, rectorul Universităţii Bucureşti, câţiva studenţi de la Facultatea de Jurnalism şi Stiinţele Comunicării şi de la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu. La finalul înregistrării mi-au spus că ar mai fi avut multe de adăugat la discuţia noastră despre educaţie şi cultură. Am hotărât atunci să invităm la Garantat 100% un grup de studenţi şi să continuăm discuţia. Aşadar pe 12 februarie, la ultima ediţie Garantat 100% a sezonului, studenţii au cuvântul!”, motivează realizatorul Cătălin Ştefănescu alegerea invitaţilor ediţiei Garantat 100% din 12 februarie.

(w882)

Duminică, la Garantat 100%, studenţi de la Facultatea de Jurnalism şi Stiinţele Comunicării, de la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu, de la Filosofie, de la Ştiinţe Politice, dar şi de la Teologie vor vorbi despre legătura între educaţie şi cultură, ne vor spune ce înseamnă cultura naţională pentru ei, ce anume şi cât îi interesează din ceea ce se întâmplă în jurul lor, cum participă la ce se întâmplă în ţara lor, ce înseamnă patrimoniul naţional şi cum se protejează acesta. Garantat 100% se difuzează la TVR 1, TVR HD şi TVR+ pe 12 februarie, de la 23.00.

(w882)

(w882)

La final de Garantat 100%, oaspeţi în studio sunt membrii trupei Travka.

Travka înseamnă: George Gâdei (voce), Alexei Ţurcan (chitară, clape), Misha Gâlcă (bass) şi Cristian Chirodea (tobe). Grupul Travka s-a format în 2002 la Focşani, remarcându-se imediat în underground-ul de la acea vreme. Un an mai târziu începe să apară în concertele susţinute la festivaluri în faţa a mii de oameni. În iarna anului 2004 încep înregistrările pentru primul album, „Corabia nebunilor”. Apoi, Travka ajunge o prezenţă constantă a scenelor de club şi de festival din ţară, atrăgând din ce în ce mai mulţi fani cu un rock de atmosferă şi versuri adesea criptice. Cel de-al doilea album de studio,  „Vreau să simt Praga” (2007) aduce grupul în rândul celor mai valoroase formaţii româneşti. „Vreau să simt Praga” este primul album românesc ce a fost disponibil pentru descărcare şi distribuţie digitală gratuită. 2012 este anul în care Travka lansează cel de-al treilea album, „OKEAN”. Disponibil în doar cinci exemplare fizice, lansate fiecare în câte un alt mare oraş din România, grupul s-a bazat pe fanii săi să comunice între ei şi să răspândească CD-urile. OKEAN a devenit astfel primul album-călător din istorie. Un nou single Travka, „În aer”, este lansat la începutul anului 2016, marcând începerea unei noi etape din viaţa creativă a formaţiei.

(w882)

Despre Garantat 100%

Le-a dat garanţii la fiecare ediţie, iar după 17 ani, telespectatorii o recunosc drept una dintre cele mai de succes emisiuni culturale. Cătălin Ştefănescu prezintă la TVR 1 „felul nostru de a face televiziunea”: Garantat 100%. Întreaga colecţie a emisiunilor Garantat 100% poate fi vizionată şi online, pe portalul video al Televiziunii Române, www.tvrplus.ro. Telespectatorii pot interacţiona cu echipa emisiunii şi pe contul de Facebook Garantat 100%.

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători: Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o nouă ediţie în care vom afla ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, s-a difuzat drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1