loader
Foto

Galerie foto

„Găsit meserie. O declar nulă”

La Dosar România, aflăm despre meserii clasice şi joburi avangardiste . Pe 13 mai, de la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+, în emisiunea de reportaje a postului TVR 1, Alina Amza a completat dosarul meseriilor de pe piaţa muncii.

 

Dosar România

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Ştiaţi că în Germania se află cea mai importantă facultate de coşari din lume? Dar că există o meserie care se numeşte dermopigmentist? Aţi visat vreodată că blogul vostru va fi citit de milioane de oameni? Ştiaţi că în Bucureştiul anului 2017 cineva încă mai remaiază ciorapi?

(w882)

Dacă nu ştiaţi toate acestea, reporterul TVR Alina Amza ne propune pentru sâmbăta seară un exerciţiu de imaginaţie: dacă nu pentru noi, măcar pentru copiii noştri, pe care îi aşteaptă o piaţă a muncii în continuă transformare. La Dosar România din 13 mai, ora 21.00, ne sunt prezentate meserii care mor, dar şi joburi care şi-au găsit noi valenţe. Tot atunci vom înţelege mecanismul dificil de a implementa, în ziua de azi, o ocupaţie pe piaţa muncii.

(w882)

(w882)

Piaţa muncii este în continuă transformare, unele dintre meseriile clasice au dispărut, au apărut altele, avangardiste. E greu să te  orientezi în acest hăţiş al cererii şi ofertei şi nu întotdeauna meseria pentru care te-ai pregătit e şi cea pe care o faci. Contează mult abilităţile, contextul şi, nu în ultimul rând, pasiunea pe care o ai pentru o anume meserie.
Reportajul Alinei Amza – „Găsit meserie. O declar nulă” – poate fi vizionat la TVR 1 şi TVR+ pe 13 mai, de la ora 21.00.

(w882)

(w882)

Emisiunea Dosar România este la TVR 1, şi online, pe TVR+ în fiecare sâmbătă, de la ora 21.00.

 

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producător Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1