loader
Foto

Gheorghe Dinică în „Filantropica” lui Nae Caranfil, la TVR 1 | VIDEO

Dacă e sâmbătă, e blockbuster românesc la TVR 1! Pe 6 noiembrie, de la 21.10, vedem comedia „Filantropica”, în regia lui Nae Caranfil, care îi are în distribuţie pe Mircea Diaconu şi Gheorghe Dinică.

 

„Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primeşte pomană.” Replica rămasă peste ani, rostită cu naturaleţea genială a lui Gheorghe Dinică, stă mărturie a impactului pe care pelicula „Filantropica” l-a avut asupra publicului. Un film ce a trecut cu succes proba timpului şi care atrage atenţia asupra unei lumi existente, ce pare să funcţioneze perfect în paralel cu orice societate, în orice vremuri – mafia cerşetorilor. „Filantropica” este un film de neratat pentru telespectatorii TVR 1, care îl pot vedea sâmbătă, 6 noiembrie, de la ora 21.10.

(w882) Dinica

Mircea Diaconu este „Ovidiu”, un modest profesor de liceu, cu un salariu de mizerie, care nu-şi poate permite să iasă în oraş cu o femeie frumoasă şi elegantă. Pentru că s-a îndrăgostit, însă, de Diana, o tânără care visează la o carieră de model, profesorul e în căutarea unei surse suplimentare de venit. Cu naivitate, Ovidiu plonjează într-o lume fabuloasă, mafia cerşetorilor, sub aripa protectoare a unuia dintre dintre şefii acesteia, Pavel „Pepe” Puiuţ (Gheorghe Dinică), preşedinte al Fundaţiei Filantropica. Între agonie şi extaz, Ovidiu se va trezi trăind o viaţă dublă – „soţ” al Mirunei (Mara Nicolescu), într-o familie nevoiaşă, respectiv iubit şi finanţator al frumoasei Diana (Viorica Vodă).

(w882) Viorica Vo

„Filantropica”, în regia lui Nae Caranfil, a fost propunerea României la Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin, în 2003. Despre acest film, criticul Andrei Gorzo scria că „rămâne în memorie, ca o construcţie elegantă, complexă, îndrăzneaţă, a cărei înclinaţie primejdioasă te cheamă s-o vizitezi din nou. [...] Se înalţă pe solul tranziţiei româneşti, dar înălţimile şi perspectivele sunt fascinante pentru orice vizitator, indiferent de unde e şi pe ce sol e obişnuit să calce; şi, indiferent cât se va schimba compoziţia solului, Filantropica va putea fi descoperită cu fascinaţie, iar şi iar. A fost făcută să dureze. E ceea ce se cheamă a thing of beauty”.

„Filantropica” este blockbuster-ul românesc de sâmbătă seară la TVR 1, unde se vede, fără întreruperi publicitare, de la ora 21.10.

* 2000-2001 - UCIN - Marele Premiu. Premiile pentru scenariu – Nae Caranfil, interpretare masculină - Mircea Diaconu, interpretare feminină - Mara Nicolescu, costume – Svetlana Mihăilescu. Premiul special al juriului - Gheorghe Dinică;

* 2002 - Paris - Premiul publicului

* 2002 - Mons - Premiul juriului de tineret

* 2002 - Wiesbaden - Premiul special al juriului

* 2003 - Newport Beach - Premiul pentru scenariu

* 2003 - Bratislava - Premiul special al juriului

(w882)

** ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12)

Mai multe informații despre filmele programate la TVR aflați aici.

18:00 Omul anului

Moderatori: Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci

Campania „Omul Anului” promovează un proiect complex al Televiziunii Române prin care se dorește evidențierea poveștilor impresionante ale unor oameni simpli, care au facut fapte deosebite și au inițiat proiecte extraordinare.

În fiecare ediție vor fi prezentate câte două portrete de eroi, care vor fi comentate de invitați speciali, personalități ale societații civile, dar și de către membrii juriului, care vor participa prin rotație la edițiile emisiunii.

Invitaţi: Paula Seling, parintele Vasile Ioana

Producator Oana Turcu

Coordonator campanie Nicolae Cozma

înregistrare

19:00 Istorii ascunse

* ȚARA MOȚILOR CRIȘENI-OUĂ ÎNCONDEIATE

Până în urmă cu câteva decenii, în satele din depresiunea Bradului, în Săptămâna Mare, gospodinele pregăteau ouă împestrițate pentru Sfânta Sărbătoare a Paștilor. Din păcate, tradiţia se pierde și, odată cu ea, o întreagă gamă de simboluri.

Realizator Cristina Băican

premieră

 
Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Sâmbăta Mare vă invităm să cunoașteți ”Doctori fără de arginți”. Într-o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”, de la ora 7:00, pe TVR 1.

 

#tvr1