loader
Foto

Galerie foto

Haţeg – căutarea sacrului, la „Exclusiv în România”| VIDEO

Cristi Tabără şi echipa sa ne-au propus o drumeţie pe urmele vechilor daci, în Ţara Haţegului, duminică, 27 septembrie, de la ora 17.10, la TVR 1.

 

Cristian Tabără
Exclusiv în România

Echipa Exclusiv în România porneşte, pe 27 septembrie, în căutarea muntelui sacru al dacilor, din apropierea Ţării Haţegului. Cristi Tabără şi echipa sa ne-au aşteaptat la o nouă ediţie a emisiunii care caută pe meleagurile noastre frumuseţi unice în lume, obiceiuri, oameni şi delicii culinare ca la nimeni alţii, duminică, de la ora 17.10, la TVR 1.

(w882)

Ajunşi la poalele munţilor, călătorii TVR se confruntă cu o dilemă: va fi fost el Vârful Gugu, din masivul Godeanu, sau Vârful Godeanu, din masivul Şureanu? Pentru a se lămuri, apelează la specialişti în domeniul civilizaţiei dacice, dar şi la călăuze, pentru a urca pe ambele vârfuri.

(w882)

„Încercăm să gustăm din misterul ceţurilor în care se înfăşoară Gugu, sperând că Zamolxis ne va da o mână de ajutor pentru a fi prima echipă de filmare care ajunge pe enigmaticele înălţimi. Dar obstacolele nu sunt puţine...”, povestesc membrii echipei „Exclusiv în România”. „Vârful Godeanu, situat în preajma Sarmisegetuzei Regia, ne aşteaptă, însă, senin, oferindu-ne privelişti însorite din Munţii Orăştiei”, completează jurnaliştii.

(w882)

Între timp, ceva mai la vale, Cristi Tabără merge mai departe prin istorie, descoperind biserici unicat puţin cunoscute, în zidurile cărora sălăşluiesc pietre din cetăţile perioadei daco-romane. La Streisângeorgiu, Strei şi Ostrov află istoria frământată a trei dintre ele şi înfruntă, apoi, ploaia torenţială, pentru a atinge un alt obiectiv frământat (şi foarte gustos) al călătoriei noastre: virşli din zona Haţegului.

(w882) virsli

Imagini spectaculoase, informaţii utile şi poveşti fantastice – toate acestea şi multe altele, într-o nouă întâlnire cu Cristi Tabără şi echipa „Exclusiv în România”, duminică, 27 septembrie, de la 17.10, la TVR 1.

(w882)

23:00 Cu ai mei! (R)

Interviuri realizate într-o atmosferă relaxată cu vedete ale folclorului românesc, despre viaţa lor de dincolo de scenă.

Producător Iuliana Tudor

(Reluare)

23:55 Jocurile Olimpice

* Speranţe. Episodul 5

Producător Daniela Enăchescu

 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1