loader
Foto

Galerie foto

„Iată, vin colindători!”, a anunţat Iuliana Tudor, ca în fiecare an, la TVR 1 | VIDEO

Duminică, 24 decembrie, ora 21:00 (partea I) şi luni, 25 decembrie, ora 16:50 (partea a II-a), la TVR1.

 

Iuliana Tudor

„Vestim, ca în fiecare an, Naşterea Domnului, prin colinde tradiţionale şi cântece de Crăciun”, anunţă Iuliana Tudor programul de duminică seară şi din după-amiaza de luni, de la TVR 1.

În Ajun, de la ora 21.00, am fost aşteptaţi să intrăm în atmosfera sărbătorii ce bate la uşă, alături de grupuri de colindători din toată ţara şi vedete ale folclorului românesc. Programul „Iată, vin colindători!” a continuat şi în prima zi de Crăciun, de la ora 16.50. Aici puteți vedea prima parte:

(w882)

Au venit să ne colinde, din toate zonele ţării, Florica Zaha, Liviu Buțiu, Antonela Ferche Buțiu și un grup de colindători din Bihor; Andreea Haisan, Oana Tomoiagă, Paul Ananie, Alexandru Brădățan, Gabriel Dumitru; un grup de colindători din Sibiu, Gura Râului ne aduce obiceiul Junilor de Crăciun; Andra Matei și un grup de colindători; Matilda Pascal Cojocărița, Alexandru Pugna, Domnica Dologa și Ana Maria Marti; Sorin Filip și Ansamblul Ciprian Porumbescu; Pițărăii din zona Mehedinți, conduși de Elena Mimiș Trancă; colinde arhaice cu Grupul de colindători „Haiducii Vlădicii” din Topoloveni; un grup de colindători din Rupea, Brașov; colinde arhaice cu Grupul de colindători din comuna Ciocile, Brăila; un grup din comuna Cornu Luncii, Suceava, ne arată obiceiuri cu măști; Marinela Baba și Grupul de colindătoare „Datina” din Alba; colinde oșenești cu Maria Tripon; Angela Buciu și un grup de tineri colindători; Maria Dragomiroiu; Floarea Calotă; grupuri de interpreţi lansaţi în cadrul emisiunii „Vedeta populară”: Maria Chivu, Marina Roșu, Simona Alexandru şi Anișoara Popescu, respectiv Gabriel Treteag, Diana Lungu, Didi Cojocariu, Petronela Popa, Alexandra Dan, Cătălina Rotaru şi Delia Gandore.

(w882) Iuliana Tu

(w882)

Concertul de colinde şi cântece de Crăciun „Iată vin colindători!” a avut loc într-un cadru de basm, la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, judeţul Dâmboviţa.

(w882) Iuliana Tu

„Programul de Ajun, Iată, vin colindători!, ne aşază încă o dată în faţa sărbătorii Crăciunului, cu tot ceea ce aduce frumos această perioadă şi, în mod cu totul special, colindul. Deşi în spaţiul public se vorbeşte mult despre colinde, tot mai puţini sunt cei care pleacă de acasă, să colinde, pur şi simplu, prin vecini. Mesajul nostru, anul acesta, ca echipă, este unul direct, către toţi românii, în special cei de la oraş, pentru care, poate, acest obicei este uitat: să deschidă larg uşile, să primească grupurile de colindători, iar părinţii să meargă împreună cu copiii la colindat prin oraş. Colindele sunt cântece simple, care vestesc naşterea pruncului Iisus, şi pentru noi, românii, ele reprezintă o datină recunoscută universal şi inclusă în lista patrimoniului universal UNESCO. E bine să înţelegem că avem o datorie şi o responsabilitate faţă de trecut, să nu lăsăm această datină să se stingă. Aşa că noi vă aşteptăm în seara de Ajun să vă colindăm, alături de grupuri de colindători din toată ţara şi de câţiva dintre artiştii cei mai cunoscuţi ai folclorului românesc. Sperăm să primiţi colinda noastră”, declară Iuliana Tudor, gazda din fiecare an a programului „Iată, vin colindători!”. Aici puteți vedea a doua parte:

12:30 Glob cooker

(BRÈVES ET RECETTES DU GLOBE-COOKER, Franţa 2014)

*Fred Chesneau, un bucătar-şef care a străbătut mare parte din lume în căutarea unor reţete autentice, ne găzduieşte în fermecătorul său atelier parizian, şi ne povesteşte istoria unor produse renumite, înainte de a le găti.

Episodul 7: Stridii. Redactor Gabriela Onea

12:45 Glob cooker

(BRÈVES ET RECETTES DU GLOBE-COOKER, Franţa 2014)

Episodul 8: Paste bologneze. Redactor Adriana Vulpe

 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Domeniul Goleştilor, destinaţie de top la „Exclusiv în România”!

Prima școală din Țara Românească în care au învățat săraci și bogați laolaltă, cu învățământ în limba română, sprijinirea unor revoluții, ...

Daniela Condurache, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 50 de ani de cântec ai artistei împreună cu Irina Loghin, Florica Bradu, Grigore Leșe, Sorin Filip, ...

 

#tvr1