loader
Foto

Impactul măsurilor fiscale la patru luni de la intrarea în vigoare

Care sunt modificările fiscale ce au intrat în vigoare anul acesta şi care sunt sancţiunile pentru nerespectarea lor? Ce modificări au apărut atunci când vorbim despre impozitul pe venit? Cota unică sau cota progresivă? Cum sunt reglementate contribuţiile sociale? Detalii în ediţia de miercuri, 10 aprilie, a emisiunii ,,Oamenii si legea”.  

 

Oamenii și Legea

De la ora 13:00, invitatul Mihaelei OLARU a fost Gabriel BIRIŞ, avocat.

(w882)

De la 1 ianuarie 2024 România a introdus facturarea electronică e-Factura. Ministerul de Finanţe a anunţat că, în prima etapă, respectiv până la 30 iunie 2024, toate firmele din România, indiferent dacă sunt sau nu înregistrate pentru plata TVA, au obligaţia să raporteze în sistemul naţional privind factura electronică RO e-Factura toate facturile emise în relaţia cu alte companii şi în relaţia cu instituţiile publice. Începând cu 1 iulie 2024, pentru firme devine obligatoriu să factureze direct prin RO e-Factura, altfel vor primi amenzi.

(w882)

Companiile care înregistrează o cifră de afaceri de peste 50 de milioane de euro vor plăti un impozit de minimum 1% pe cifra de afaceri, în timp ce operatorii din sectoarele petrol şi gaze naturale, cu afaceri ce depăşesc 50 de milioane de euro, vor avea de achitat un impozit suplimentar de 0,5% din veniturile totale ajustate cu venituri neimpozabile, investiţii şi amortizări.

 

(w882)

Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numarul de WhatsApp 0728.754.133, precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

(w882)

 

MODERATOR

• av. Mihaela OLARU

 

JURNALIST TV

• Raluca AMZĂR

 

REALIZATOR

• Ileana GAIŢĂ

 

PRODUCĂTOR

• Mihaela GRECU

 

 

22:00 Afaceri necurate

Film* (KNOCK OFF-Hong Kong, SUA, 1998)

Regia Hark Tsui

Cu: Jean-Claude Van Damme, Rob Schneider, Lela Rochon

* Film de acţiune, comedie. Marcus Ray (Jean-Claude Van Damme), agent de vânzări la o companie producătoare de jeanşi din Hong Kong, descoperă o conspiraţie imensă a mafiei ruseşti de a livra pe piaţa neagră un lot de micro-bombe ultrasofisticate destinate terorismului internaţional. Ajutat de prietenul său Tommy Hendricks (Rob Schneider), agent CIA sub acoperire, Ray îşi dă seama că bombele sunt ascunse în jeanşii contrafăcuţi şi se angajează într-o luptă acerbă pentru a încerca să împiedice o eventuală catastrofă globală.

Redactor Laura Bălan

X

23:50 Jocurile Olimpice

* Speranţe. Episodul 8

Producător Daniela Enăchescu

 
Oamenii și legea: Ce trebuie să știi când dai sau ești dat în judecată

Joi, 9 mai, de la ora 13:00, invitatul Mihaelei Olaru la ”Oamenii și legea”, pe TVR 1, este Ion Dragne, avocat.

Cataracta, principala cauză a pierderii vederii

Cataracta, principala cauză a pierderii vederii

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 7:00, urmăriți pe TVR 1 o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”. Aflați de la specialiștii invitați în cadrul ...

Hieronymus Bosch - Ispitirea Sfântului Antonie | VIDEO

"Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție sâmbătă, 11 mai, de la ora 19:00, la TVR 1.

 

#tvr1