loader
Foto

Oamenii și legea: Împărțirea bunurilor după divorț

Partajul, adică împărţirea bunurilor comune dobândite în timpul căsătoriei, se poate face dacă soţii au fost căsătoriţi sub regimul matrimonial: comunitatea legală sau comunitatea convenţională.

 

Oamenii și Legea

Partajul se poate face înainte de căsătorie, în timpul căsătoriei, în timpul divorţului, sau după divorţ. Cum se împart bunurile soţilor, care sunt regulile, opţiunile, costurile, aţi putut afla miercuri, 7 februarie, la „Oamenii și legea”.

Ediția s-a difuzat în premieră pe 12 octombrie 2023.
.
(w882)De la ora 13:00, pe TVR 1, invitata Mihaelei OLARU a fost Elena BUSTEA, avocat.

.
(w882)Bunurile dinaintea căsătoriei nu devin comune doar din prisma faptului că cei doi soţi s-au căsătorit. În concluzie, se împart numai bunurile dobândite împreună, chiar dacă e trecut un singur soţ în acte. Partajul se poate face prin notar, mediator sau prin instanţă, în cazul în care părţile nu se înţeleg. În oricare dintre situaţii este de preferat ca fiecare soț să ştie clar ce bunuri revendică, iar dacă valoarea lor este mai mare decât a celuilalt, trebuie avută în vedere despăgubirea.
.
(w882)Ne puteți trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133, precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

(w882)

MODERATOR
av. Mihaela OLARU

JURNALIST TV
Raluca AMZĂR

REALIZATOR
Ileana GAIŢĂ

PRODUCĂTOR
Mihaela GRECU

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători: Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
Alienarea parentală. Efectele pe termen lung asupra copilului

Miercuri, 21 februarie, revedem o ediție a emisiunii ”Oamenii și legea” moderată de Mihaela Olaru. Ora 13:00, pe TVR 1.

Miercuri, 21 februarie, de la ora 21:00, la TVR1 vă aşteptăm la un film poliţist, ecranizarea romanului "Maigret tend un piege" de Georges Simenon.

De 60 de ani pe scenă, FLORICA BRADU este ANIVERSATĂ LA TVR 1

Concertul aniversar la 60 de ani de carieră ai interpretei de muzică populară, desfăşurat la Teatrul de Stat din Oradea, poate fi urmărit la TVR ...

 

#tvr1