loader
Foto

În armoniile speranţei, cu chirurgul Remus Nica, la „Dincolo de alb şi negru”

Un dialog despre a învăţa să ne bucurăm de ceea ce ne e dat să trăim şi despre viaţă între spital şi partituri. Miercuri, 25 ianuarie, la „Dincolo de alb şi negru”, Remus Nica a fost invitatul Mihaelei Crăciun. La TVR 1. De la 18.55.

 

Dincolo de alb şi negru

În fiecare săptămână, câţiva dintre cei mai buni jurnalişti ai TVR - Cătălin Ştefănescu, Mihaela Crăciun, Mihai Rădulescu, Marian Voicu şi Laurenţiu Ciocăzanu - ne provoacă să gândim „Dincolo de alb şi negru”.

După o dezbatere despre filmul „Phoenix.Har/Jar” (realizat de Cornel Mihalache), al cărei invitat a fost Mircea Baniciu (luni, 23 ianuarie) şi un dialog consistent despre cum s-a ajuns la Unirea din 24 ianuarie, desfăşurată sub acelaşi generic (chiar de Ziua Unirii Principatelor Române), miercuri, 25 ianuarie, chirurgul Remus Nica a venit la „Dincolo de alb şi negru” să ne aducă armoniile speranţei. Am urmărit ediţia de la ora 18.55, în direct la TVR 1.

(w882)

Mihaela Crăciun ne-a propus o dezbatere pe teme esențiale pentru viața noastră cu medicul Remus Nica, de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”. Remus Nica este membru cu drepturi depline în Colegiul American al Chirurgilor din octombrie 2022, dar şi unul dintre românii din Orchestra Mondială a Medicilor, alături de soţia sa, dr. Silvia Nica, coordonatorul Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti – SUUB.

(w882)

(w882)

Dincolo de alb şi negru este viaţa, iar dincolo de statistici, există speranţă! Lupta cu cancerul în sistemul medical românesc, accesul larg al pacientului la opţiuni terapeutice adecvate în timp util, plecarea cadrelor medicale în străinătate, toate acestea s-au regăsit printre temele abordate de Mihaela Crăciun în dialogul cu medicul Remus Nica - o pledoarie pentru a învăţa să ne bucurăm de ceea ce ne e dat să trăim şi despre viaţă între spital şi partituri.

Pentru familia Silvia şi Remus Nica, decembrie este luna muzicii: colinde la 4 viori în Ajun de Crăciun, acasă, împreună cu fii lor, Matei şi Horia, sau mari concerte în ţară şi în lume. Decembrie 2022 i-a adus lui Remus Nica o nouă provocare: Concertul Extraordinar Caritabil „Armoniile speranţei” în sprijinul bolnavilor de cancer, susţinut de Orchestra Medicilor pentru a marca adoptarea Legii Planului Naţional de Combatere a Cancerului, o abordare multidisciplinară, integrată a cancerului. Despre concertul desfăşurat în decembrie 2022, dar şi despre ce îşi propune Legea anti-cancer, care a intrat în vigoare la 1 ianuarie ne-a vorbit invitatul Mihaelei Crăciun la TVR 1: programări prioritare la investigaţii, revizuirea plafonului la laboratoare, conectarea între sistemul public şi cel privat, maximum 60 de zile de la suspiciune până la tratament. Sute de mii de români ar fi feriţi de grele suferinţe dacă sistemul sanitar ar funcționa.

(w882)

„Iubiţi oamenii. Energia dragostei este singura soluţie pe care o avem”, spune Dr. Remus Nica, chirurgul-violonist care s-a implicat în organizarea evenimentului caritabil „Armoniile speranţei” pentru a sprijini bolnavii de cancer din România.

Ediția „Dincolo de alb şi negru” s-a difuzat de la ora 18.55, pe TVR 1.

 

1:05 Teleenciclopedia

Producător Oana Haşegan

1:55 Joy

(JOY-SUA, 2015)

Regia David O'Russell

Cu: Jennifer Lawrence, Robert de Niro, Bradley Cooper

*Comedie.

Redactor Bogdan Stănescu

*Nominalizare la premiul Oscar 2016 pentru cea mai bună actriţă (Jennifer Lawrence)

*Premiul Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă într-o comedie (Jennifer Lawrence) şi nominalizare la Globul de Aur pentru cel mai bun film-comedie

 
Andrei Ujică, invitatul lui Cătălin Ştefănescu la „Garantat 100%”

În ultima ediţie a sezonului „Garantat 100%”, Cătălin Ştefănescu ne propune un interviu de suflet cu scriitorul şi regizorul român Andrei Ujică. ...

„Eurovision ești tu!” - podcast despre concurenții Selecției Naționale

Televiziunea Română și Radio România, prin București FM, Laura Fronoiu, Marius Popa și Răzvan Petre, realizează o serie podcast #eurovisionestitu ...

Cum să ne ferim de capcanele imobiliare?

Cum să ne ferim de capcanele imobiliare?

publicat: joi, 26 ianuarie 2023

Ne-a învaţat arhitectul Radu Negoiță în noua ediţie „Dincolo de alb și negru”, la TVR 1. Joi, 26 ianuarie, de la ora 18.55, autorul primului ghid ...