loader
Foto

Galerie foto

In memoriam Radu Beligan: ediţie de colecţie Profesioniştii, la TVR 1

Pe 20 iulie, TVR 1 a redifuzat ediţia Profesioniştii al cărei invitat a fost maestrul Radu Beligan. Realizatoarea Eugenia Vodă conturează portretul artistului înainte de a împlini 90 ani. Ediţia a putut fi vizionată şi sâmbătă, 23 iulie, de la 23.00.

 

Eugenia Vodă: Ave, Caesar, muritorii te salută! Cum e să fii nemuritor, cum e să ştii că orice ai face, orice n-ai face, numele tău rămâne în istoria teatrului românesc alături de actorii din primul eşalon şi că va veni o zi când vom avea aici, la Bucureşti, Teatrul Beligan. Aşa cum avem Teatrul Bulandra, Teatrul Nottara, vom avea şi Teatrul Radu Beligan. Cum simţi?

Radu Beligan: Nu simt nici o povară, nici o bucurie, nici o tristeţe, mi se pare că e în ordinea lucurilor. Am muncit de dimineaţă până seara toată viaţa mea şi probabil că lumea a apreciat lucrul ăsta.

Eugenia Vodă: Dragă Radu... Văd în prezenţa ta în studio un cadou.

...

Radu Beligan: Mă crezi că mă chinuiesc îngrozitor şi am emoţii turbate acum în studio, că vorbesc cu tine, că trebuie să spun lucruri de la care lumea aşteaptă să fie cine ştie ce... Şi nu sunt în stare să fac asta.

Eugenia Vodă: Dacă vrei, poţi să taci o oră şi tăcerea ta e încărcată de valoare si de sens...

(w882)

Ediţia Profesioniştii cu Radu Beligan poate fi vizionată la TVR 1 şi sâmbătă, 23 iulie, de la ora 23.00. În premieră, Profesioniştii, cu Radu Beligan, a putut fi urmărită tot la TVR 1 în data de 10 octombrie 2008. Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Tot miercuri, la TVR 1, de la ora 22:10, puteţi vedea lungmetrajul Singurătatea florilor, producţia din 1975 cu Radu Beligan şi Toma Caragiu.

Scenariul filmului a fost scris de Mihai Valter şi Octav Pancu-Iaşi, după o idee de Teodor Mazilu. A intrat în producţie în 1975. Muzica a fost compusă de Temistocle Popa şi interpretată de Orchestra Perpetuum Mobile, dirijată de Ion Cristinoiu. Regia este semnată de Mihai Constantinescu.

În drama psihologică Singurătatea florilor, „un medic însingurat, egoist şi orgolios, primeşte, într-o zi, un buchet de flori care-l pune pe jar. Un modest taximetrist, familist şi coleg devotat, îl ajuta să-l identifice pe expeditor şi să se regăsească pe sine.” Tudor Caranfil (Dicţionar de filme româneşti)

Joi, 21 iulie, de la ora 21.10, TVR 1 difuzează talk show-ul O viaţă pe scenă: Radu Beligan, moderat de Cătălin Ştefănescu, realizatorul emisiunii Garantat 100%.

Actorul Radu Beligan, în vârstă de 97 de ani, s-a stins din viaţă miercuri, 20 iulie. Mai multe informaţii – pe Ştirile TVR.

3:55 Sport (R)

(Reluare)

4:05 Meteo (R)

(Reluare)
 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o nouă ediţie în care vom afla ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, s-a difuzat drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1