loader
Foto

În premieră la TVR 1: „Război şi pace”, ecranizare BBC din 2016 | VIDEO

Pe măsură ce conflictul Rusiei cu Napoleon atinge apogeul, cinci familii aristocratice se confruntă cu întâmplări pe cale să le schimbe viaţa pentru totdeauna. „O poveste palpitantă, amuzantă și sfâșietoare despre dragoste, război și viața de familie” vom urmări timp de patru săptămâni, sâmbătă seară, de la ora 21.00, la TVR 1.

 

TVR 1 difuzează în premieră drama „Război şi pace (WAR AND PEACE” – Regatul Unit, 2016), ecranizare a romanului omonim de Lev Tolstoi, în regia lui Tom Harper, pe un scenariu semnat de Andrew Davies.

Cu actorii Paul Dano, James Norton, Lily James, Greta Scacchi, Adrian Edmondson ne vom întâlni începând de sâmbătă, 22 iunie, ora 21.00, timp de patru săptămâni, la TVR 1.

(w882)

La mai bine de 40 de ani de la dramatizarea epică, în 20 de episoade, cu Anthony Hopkins în rol principal, BBC revine la „Război și pace”, impresionantul volum al lui Lev Tolstoi, într-o nouă adaptare, a scenaristului Andrew Davies, cel care a scris şi pentru „Mândrie şi prejudecată”.

„Război şi pace” e una dintre cele mai iubite – și cele mai lungi – lucrări ale literaturii mondiale, iar noua versiune BBC cuprinde patru părți, fiind mai scurtă decât precedenta ediţie, cea din 1972. Ecranizarea din 2016 a primit Premiul BAFTA TV pentru scenografie şi are mai multe nominalizări la premii internaţionale, inclusiv o nominalizare la premiul Emmy pentru coloană sonoră.

(w882)

În Rusia anului 1805, Pierre Bezuhov, Nataşa Rostova şi Andrei Bolkonski, trei tineri din elita nobiliară a Sankt-Petersburgului, sunt animaţi de visuri, ambiţii şi dorinţa de a-şi depăşi statutul social primit de-a gata. Pierre, blând şi idealist, fiul nelegitim al unuia dintre cei mai bogaţi oameni din imperiul rus, visează să schimbe lumea în bine. Chipeşul şi galantul Andrei, frustrat de superficialitatea propriei existenţe, îşi caută cu îndârjire un scop important. Nataşa, frumoasă, elegantă şi plină de viaţă, visează la iubirea adevărată. În timp ce armatele lui Napoleon se apropie tot mai mult de graniţele Rusiei, Pierre, Andrei şi Nataşa sunt prinşi în vâltoarea care le va schimba definitiv destinele şi lumea pe care o cunoşteau.

(w882)

Andrew Davies, de al cărui nume se leagă adaptări TV precum „Middlemarch” și „Sense and Sensibility”, precum și versiunile pentru marele ecran ale cărților „Bridget Jones”, a declarat că Natasha Rostova din roman a considerat-o pe Elizabeth Bennett, protagonista cărţii „Mândrie şi prejudecată”, drept cea mai iubită eroină a literaturii.

„Nu este doar un roman grozav, este o lectură minunată. Cu sigurnţă va face un serial minunat. O poveste palpitantă, amuzantă și sfâșietoare despre dragoste, război și viața de familie", a mai spus Davies.

(w882)

„Personajele sunt atât de naturale și umane și ușor de identificat, iar Natasha Rostova chiar o depăşeşte pe Lizzy Bennet şi poate fi numită cea mai iubită eroină din literatură”, adaugă scenaristul.

(w882)

Cartea „Război şi pace”, publicată pentru prima dată în 1869, are nu mai puţin de 1.200 de pagini şi relatează viețile familiilor aristocratice afectate de invazia Franţei în Rusia, la începutul secolului al XIX-lea. Adaptarea lui Andrew Davies lasă cumva deoparte elementele filosofice și istorice ale cărții, concentrându-se pe relațiile umane și pe povestea familiilor cheie.

(w882)

În primul episod „Război şi pace”, sâmbătă, 22 iunie, ora 21.00, la TVR 1:

(w882)

Seria începe în Rusia anului 1805. Armata franceză a lui Napoleon Bonaparte a invadat Austria și acum amenință Rusia. În acest context îi cunoaştem pe protagonişti: Pierre Bezuhov, fiul nelegitim al unui conte, este un proaspăt absolvent de universitate, cu inima deschisă, plin de idealuri, dar cumva ciudat. Opiniile sale politice susținând împăratul francez nu sunt binevenite în societatea rusă politicoasă. Statutul său social se schimbă, însă, atunci când moștenește, în mod neașteptat, bogatia imensă și numeroasele moșii ale tatălui său. Andrei Bolkonski, prietenul apropiat al lui Pierre și moștenitorul uneia dintre cele mai mari familii ale nobilimii Rusiei, caută glorie și avansare în armata țarului care i se opune lui Napoleon. Nataşa Rostova, dintr-o familie din mica nobilime, este o fată veselă și totuși gânditoare, care încă își caută locul în societate. Prin ce întâmplări trec, ce idealuri îi animă vom afla urmărind mini-seria „Război şi pace”, începând din 22 iunie, ora 21.00, la TVR 1.

14:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

. Producător Victor Dochia

15:00 Convieţuiri

(I)Prezentatori Teodora Drăgoi si Camelia Văcaru

​Producatori: Teodora Drăgoi şi Boris Velimirovici

Transmisiune directa/ inregistrare

 
Omagiu adus Doamnei Munţilor, pe scena Festivalului-Concurs „Lucreția Ciobanu” | VIDEO

În 2024 se împlinesc 100 de ani de la nașterea Doamnei Munților, iar Junii Sibiului celebrează 80 de ani de activitate neîntreruptă. Iuliana ...

Episodul al doilea al miniseriei „Război şi pace”, la TVR 1

„O poveste palpitantă și sfâșietoare despre dragoste, război și viața de familie” se vede timp de patru săptămâni, sâmbătă seară, de la ora ...

"Teleenciclopedia": Clanul micului babuin | VIDEO

publicat: miercuri, 26 iunie 2024

Sâmbătă, 29 iunie, de la ora 19:00, la TVR 1, urmărim noi subiecte de interes la "Teleenciclopedia". Reluare pe 1 iulie, de la ora 11:00, la TVR 1.

 

#tvr1