loader
Foto

Galerie foto

În vizită la primul muzeu privat de artă din România, cu „Dincolo de alb şi negru”

Miercuri, 1 februarie, de la ora 18.55, la TVR 1, Ervin Kessler, curator de artă şi filosof, preşedinte al Muzeului de Artă Recentă a fost invitatul lui Marian Voicu.

 

Marian Voicu
Dincolo de alb şi negru

Muzeul de Artă Recentă (MARe), primul muzeu de artă privat din România (după Muzeul Simu, în 1910), s-a deschis oficial în octombrie 2018, la Bucureşti, în bulevardul Primăverii, sector 1 şi se adresează tuturor categoriilor de vârstă.

Având cinci niveluri - Auditorium, bibliotecă, cafeterie, shop şi grădină, Muzeul de Artă Recentă este o instituţie culturală privată, dar deschisă publicului. Muzeul propune publicului anual, pe lângă expoziţia permanentă, încă cel puţin două expoziţii temporare cu artă românească şi două expoziţii temporare cu artişti străini de renume.

(w882)

Miercuri, 1 februarie, jurnalistul Marian Voicu l-a avut invitat la „Dincolo de alb şi negru” pe Ervin Kessler, curator de artă şi filosof, preşedinte al Muzeului de Artă Recentă pentru a afla mai multe informaţii despre primul muzeu privat de artă din România. Ediţia s-a difuzat la TVR 1, de la ora 18.55.

Joi, 2 februarie, ora 18.55, George Teșelean, antreprenor din Constanța, este invitatul lui Mihai Rădulescu pentru a vorbi despre generozitate fără limite: după începerea războiului, George Teşelean a adus din Ucraina, pe cheltuiala lui, un lot de 600 de copii care practică judo. 300 dintre ei trăiesc și se antrenează la Neptun, unii au obținut și medalii europene anul trecut.

Luni, 30 ianuarie, la „Dincolo de alb şi negru”, am vorbit despre elite şi românii celebri în lume. Jurnalista Mihaela Crăciun a moderat un dialog plin de miez cu regizorul şi criticul de artă Radu Boroianu. Iar marți, dezbaterea „Dincolo de alb şi negru” a avut în focus Legile educaţiei, cum convingem copiii să iubească şcoala, şcoala de stat vs. şcoala privată. Mihai Rădulescu a stat de vorbă cu Marcel Bartic, profesor de istorie, activist civic.

(w882)

În fiecare săptămână, câţiva dintre cei mai buni jurnalişti ai TVR - Cătălin Ştefănescu, Mihaela Crăciun, Mihai Rădulescu, Marian Voicu şi Laurenţiu Ciocăzanu - ne provoacă să gândim „Dincolo de alb şi negru”. Dialoguri spectaculoase, consistente, spumoase şi cu invitaţi deosebiţi, oameni de referinţă în domeniile lor urmărim de luni până joi, de la ora 18.55, la TVR 1.

 

1:00 Ironia sorţii (R)

(THOUGH NONE GO WITH ME-SUA, 2006)

Regia Armand Mastroianni

Cu: Cheryl Ladd, Amy Grabow, Bruce Weitz

Dramă. Redactor Laura Bălan

(Reluare)

2:40 Garantat 100% (R)

Moderator Cătălin Ştefănescu

Realizator Cătălin Ştefănescu. Producător Adrian Ionică

(Reluare)
 
România are un „Vis la Paris”. Sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice se dezvăluie la TVR 1

Timp de 12 săptămâni, în fiecare seară de vineri urmărim o emisiune cu şi despre sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice Paris 2024. Situaţia ...

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 

#tvr1