loader
Foto

Încep Jocurile Olimpice. TVR, “official broadcaster” Paris 2024

În perioada 26 iulie – 11 august, Televiziunea Română transmite în direct 280 de ore de la cel mai aşteptat eveniment sportiv al anului, Jocurile Olimpice de vară Paris 2024. Vom fi alături de sportivii români calificaţi la JO, urmărind transmisiuni şi emisiuni speciale pe TVR Sport, TVR 1, TVR 2 şi TVR Moldova.

 

Din 26 iulie până în 11 august 2024, TVR oferă telespectatorilor săi Jocurile Olimpice de la Paris, ediția cu numărul treizeci și trei a Jocurilor Olimpice de vară, cel mai mare eveniment multi-sportiv mondial.

Ne mai despart câteva zile de debutul celui mai mare eveniment sportiv al planetei. Din 26 iulie, timp de peste două săptămâni, o lume întreagă vibrează în ritmul Parisului, iar cei mai buni sportivi de pe mapamond ne vor emoţiona şi ne vor chema să trăim împreună bucuria competiţiei. Românii vor simţi pulsul mişcării olimpice prin intermediul Televiziunii Române, official broadcaster Paris 2024, care va asigura, în acest an, 280 ore de transmisiuni directe de la Jocurile Olimpice, pe patru dintre posturile sale – TVR Sport, TVR 1, TVR 2 şi TVR Moldova. Informaţii la cald şi reportaje în exclusivitate vom regăsi şi pe TVR INFO.

Telespectatorii vor urmări în direct la TVR sporturile şi probele cu participare românească, dar şi cele mai spectaculoase sporturi şi finale. Vom fi alături de David Popovici, de canotorii de aur Cătălin Chirilă, Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş sau de gimnastele şi campioanele noastre la tenis de masă şi de toţi membrii Team Romania. Într-o grilă dedicată preponderent Jocurilor Olimpice, pe perioada 26 iulie -11 august, telespectatorii TVR se vor bucura să urmărescă probe din canotaj, atletism, nataţie, meciuri importante de fotbal, handbal şi baschet, tenis de masă, tir cu arcul, scrimă, gimnastică artistică, volei, box, judo, triathlon, yachting, polo, mountain bike, badminton, lupte, echitaţie, kaiac-canoe, haltere, breakdance, tenis.

(w882)

O echipă de jurnalişti TVR se află la Paris şi ne ţine la curent cu momentele competiţionale şi evenimentele dedicate JO din capitala Franţei, prin interviuri la cald și intervenții în direct în jurnalele de știri și emisiunile de profil. Din delegaţia Televiziunii Române la Jocurile Olimpice fac parte jurnalişti comentatori: Emil Hossu-Longin - comentator natație, fotbal, baschet, Dragoș Bocanaciu - comentator atletism, handbal, judo, lupte, Monica Bucur - comentator canotaj, gimnastică, atletism, gimnastică ritmică, kaiac, tir, Cristian Mîndru - comentator sărituri, natație, fotbal, handbal, tenis, kaiac, tir, haltere, Narcis Șelaru - comentator box, volei, polo, scrimă; jurnalişti reporteri-prezentatori: Daniela Alexe-Popescu şi Tudor Furdui; patru cameramani, un inginer emisie şi un producător.

Din 22 iulie, telespectatorii se conectează la emoțiile Jocurilor Olimpice prin intermediul „Jurnalului Olimpic”, difuzat de TVR Sport, TVR 1 şi TVR INFO zilnic, de la ora 14.40 - un sfert de oră de știri de la fața locului și reportaje olimpice, prezentate de la Bucureşti de Eda Marcus, Costin Deşliu şi Vlad Arhire.

Emisiunea „Vis la Paris” continuă cu ediţii în direct la TVR INFO şi TVR Sport, din 27 iulie. De luni până vineri, între orele 23.30 și 24.00, iar sâmbăta și duminica, de la 23.00 la 24.00, Costin Deșliu, Vlad Arhire și invitații lor vor face un rezumat al zilei de concurs, alături de invitați din presa sportivă sau de foști sportivi medaliați la JO. Glorii ale sportului românesc, precum Geta Andrunache, Roxana Scarlat-Bârlădeanu și Monica Roșu completează echipa „de acasă” a TVR în această perioadă.

Transmisiunile TVR de la JO Paris 2024 încep chiar înaintea ceremoniei de deschidere, miercuri, 24 iulie, când TVR Sport difuzează în direct partidele de fotbal Argentina – Maroc (ora 16.00) şi Franţa – SUA (ora 22.00). Joi, 25 iulie, tot la TVR Sport, vedem live meciurile de handbal feminin Slovenia – Danemarca (ora 10.00) şi Norvegia – Suedia (ora 22.00).

Ceremonia de deschidere a JO, programată pentru vineri, 26 iulie, ora 20.30, se vede în direct la TVR 1 şi TVR Sport şi e prefaţată de o ediţie specială „Vis la Paris”, difuzată de TVR Sport de la 19.50.

Un număr de 10.500 de sportivi participă, în cele 19 zile ale competiţiei olimpice, la 329 de evenimente dedicate, pe durata celor 754 de sesiuni ce reunesc atât competiţiile, cât şi ceremoniile de premiere. Team România este formată din 107 sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice, la 18 sporturi. Dintre toate ţările participante la Jocurile Olimpice de la Paris, România trimite, anul acesta, cea mai mare flotă de canotori – 50 de sportivi (45 titulari şi 5 rezerve), maximum posibil.

 

2:10 Ţară, ţară, cine eşti? (R)

Moderator Mădălina Dobrovolschi

Producător Ioana Mureşan

(Reluare)

3:00 Sport (R)

(Reluare)
 
Icoana Maicii Domnului Lidianca - o nestemată a ortodoxiei

Icoana Maicii Domnului Lidianca - o nestemată a ortodoxiei

publicat: sâmbătă, 07 septembrie 2024

Mănăstirea Neamț, cea mai veche așezare monahală din Moldova, păstrează între zidurile ei un adevărat tezaur istoric și duhovnicesc. Biserica ...

Fizica cuantică: un pas către necunoscut

Fizica cuantică: un pas către necunoscut

publicat: vineri, 06 septembrie 2024

Tehnologiile care se bazează pe fenomene cuantice sunt azi peste tot în jurul nostru. Urmăriți în acest documentar pașii decisivi care au permis ...

Secretele neuroplasticității | VIDEO

Secretele neuroplasticității | VIDEO

publicat: vineri, 06 septembrie 2024

Prof.univ.dr. Alexandru Vlad Ciurea și psihoterapeutul Mircea Ilie Dumitru, invitați în această ediție a emisiuunii “Eu pot”, realizată de ...

 

#tvr1