loader
Foto

Incursiune prin seducătorul Braşov, cu „Exclusiv în România”

Horitoarele din Grid, Muzeul de Ştiinţe Interactive şi Casa Memorială a părintelui Dumitru Stăniloaie sunt doar câteva dintre punctele de interes pe harta ediţiei de duminică „Exclusiv în România”. Le-am vizitat alături de Cristi Tabără şi echipa lui pe 19 mai, de la ora 17:00.

 

Cristian Tabără
Exclusiv în România

Cine nu iubeşte Braşovul? Pentru că şi realizatorilor „Exclusiv în România” le sunt tare dragi orașul Brașov și împrejurimile acestuia, s-au reîntors în zonă. Şi noi, o dată cu ei. Ca de obicei, cu „Exclusiv în România” am descoperit noi povești, oameni interesanți și obiceiuri mai puțin știute. Duminică, 19 mai, de la ora 17.00, la TVR 1.

(w882)

(w882)

În incursiunea prin judeţul Braşov am întâlnit horitoarele din Grid. Ce se discuta, cum se organiza și ce se mânca la o șezătoare aflăm chiar de la horitoarele din Grid care încă mai țin acest obicei. Tot aici am mâncat și un fel de mâncare tradițională, puțin întâlnit în alte zone: sos de prune afumate cu costiță și cârnați.

(w882)

(w882)

(w500)

Voi ştiţi cum se formează o tornadă? Dar ce e thereminul? La Muzeul de Științe Interactive am avut ocazia să vedem cum se formează o tornadă, dar şi cum arată și funcționează thereminul, un instrument muzical ciudat, care a fost inventat în urmă cu o sută de ani pentru a crea muzică electronică... Şi tot la Muzeul de Științe Interactive am asistat la lucru o imprimantă 3 D și am atins obiectele create de aceasta în zeci sau sute de ore de funcționare.

(w882)

(w882)

(w882)

(w882)

La Vlădeni, unde se găseşte Casa Memorială a părintelui Dumitru Stăniloaie, am pătruns în universul celui mai mare teolog român din secolul XX. De ce a vrut să abandoneze acesta teologia, unde a fugit de la facultate și cum a fost convins să se întoarcă... Ce s-a întâmplat pe vremea comuniștilor, cum și-a petrecut anii de detenție și ce poreclă i-au pus cei de acolo - toate aceste lucruri și multe altele le-am aflat duminică, în noua ediţie a emisiunii „Exclusiv în România”. De la ora 17.00, la TVR 1.

 

18:30 Punctul critic

Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala.

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

Prezintă Bogdan Muzgoci

Tema: Scriitor in Romania (dialog cu scriitori din gen diferite-trecut, prezent)

Producator-Mimi Necula

Co-moderator-Nadine Vladescu-Jurnalist TVR

Invitati:​Mihai MITRICĂ, Director Executiv Bookfest

Liviu G,Stan, scriitor
Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producatori: Mimi Necula, Florenţa Dăscălescu. Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Transmisiune directă

19:35 Jocurile Olimpice

* Eroii. Episodul 13

Producător Daniela Enăchescu

 
 TVR transmite dezbaterea candidaţilor la conducerea Comisiei Europene

România se numără printre cele 10 ţări care adresează întrebări candidaţilor la preşedinţia Comisiei Europene. Dezbaterea va fi transmisă în ...

Miercuri, 22 mai, ora 13.00, Mihaela Olaru vă invită la o nouă ediție a emisiunii "Oamenii și Legea" la TVR 1.

Arome și povești la malul mării. Călătorie care anunţa vara, la „Exclusiv în România”

Cine spune că la mare poți doar să te bucuri de statul la plajă? Cristi Tabără și Ilinca Ciobanu merg în zona Mării Negre pentru a ne arăta cât ...

 

#tvr1