loader
Foto

Despre "indemnizaţiile mai mari pentru mame", joi la Prim-plan

Alina Stancu a dezbătut tema amintită la  Prim-plan din 10 martie, ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+, cu Rovana Plumb, Ana Măiţă, Jeni Chiriac. În partea a doua, despre "cine ne mai ascultă telefoanele", cu Alecu Racoviceanu şi Georgiana Iorgulescu.

 

Alina Stancu

Prima parte a ediției de joi este disponibilă online pe TVR+.

Comisia de Muncă din cadrul Camerei Deputaţilor a adoptat o serie de modificări importante la legislaţia privind acordarea indemnizaţiei de creştere a copiilor. Deputaţii aduc o serie de veşti bune viitoarelor mămici. Astfel, mai multe dintre ele vor putea obţine indemnizaţii, iar acestea vor creşte, nemaifiind limitate la 3.400 de lei. Acest plafon va fi înlocuit cu 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni. Prin modificările aduse, indemnizaţia minimă va creşte de la 600 lei, cât este în prezent, la peste 1.000 lei, dacă legea intră în vigoare. Mai multe info - aici.

O altă modificare prevede că mamele vor beneficia de aceeaşi indemnizaţie, indiferent dacă optează pentru 12 sau 24 luni de concediu maternal. Cele care optează pentru revenirea în activitate după primele 12 luni vor primi un bonus de 50% din cuantumul indemnizaţiei minime garantate. O altă propunere adoptată de deputaţii care fac parte din comisia de specialitate stabileşte că obţinerea indemnizaţiei va ţine cont de salariul din ultimele 12 luni şi nu va mai fi limitată strict la suma de 3.400 lei.

În această seară, la Prim-plan de la TVR 1, Alina Stancu dezbate împreună cu invitatele sale această iniţiativă legislativă care ar putea aduce mai multe beneficii viitoarelor mămici. Începând cu ora 21.00, la Prim-plan de la TVR 1 şi TVR+, moderatoarea stă de vorbă cu Rovana Plumb, iniţiatoarea modificării legislaţiei privind acordarea indemnizaţiei de creştere a copiilor, cu Ana Măiţă, de la Asociaţia Mame pentru Mame, şi cu Jeni Chiriac, psiholog.

A doua parte a ediției de joi este disponibilă online pe TVR+.

Pe 16 februarie, CCR a declarat neconstituţional un articol din Codul de Procedură Penală prin care procurorii puteau cere altor instituţii ca un suspect să fie supravegheat tehnic. Potrivit judecătorilor, legea trebuie să numească instituţiile care au dreptul să intercepteze în cazul unei anchete. În partea a doua a emisiunii, jurnalistul Alecu Racoviceanu şi Georgiana Iorgulescu de la Centrul de Resurse Juridice încearcă să dea răspuns unei întrebări de maxim interes în aceste zile: „Cine ne mai ascultă telefoanele?”.

De luni până joi, după Telejurnal, telespectatorii TVR 1 sunt invitaţi la un program de dezbateri şi analize privind principalele subiecte ale zilei. Ei pot adresa întrebări invitaţilor emisiunii pe pagina de Facebook a Ştirilor TVR (www.facebook.com/StirileTVRonline), iar răspunsurile invitaţilor vin în direct la Prim-plan, de la ora 21.00.

 

12:30 Parlamentul României

Prezintă Radu Rădulescu

Producător Emilia Rădină

13:00 Oamenii şi legea (R)

Emisiune de educaţie juridică

Moderator av. Mihaela Olaru

Jurnalişti Tv: Raluca Amzăr, Ileana Gaiță

Producător Mihaela Grecu Grădinaru

(Reluare)
 
Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

„M-am făcut actriță ca să scap de plictiseală”! Cerasela Iosifescu e invitata Marinei Constantinescu la „Nocturne”

Dezarmant de sinceră. Şi talentată. Şi rebelă. Actriţa Teatrului Nottara, Cerasela Iosifescu, vine la „Noctune”, pe TVR 1. Despre iubiri pe ...

„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

 

#tvr1