loader
Foto

Galerie foto

Insula Dyer din Africa şi caii andaluzi, la Teleenciclopedia

Aventura cunoaşterii ne propune un nou popas, la TVR 1 și online pe TVR+, în ediţia de sâmbătă, 19 septembrie, a emisiunii Teleenciclopedia , de la ora 18:50.

 

Teleenciclopedia

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Iată sumarul ediţiei din 19 septembrie:

Pasiuni ecvestre. Andaluzii

Continuăm în ediţia din 19 septembrie a Teleenciclopediei să aflăm noi detalii despre creşterea cailor, pe diverse meridiane. Ca rasă distinctă, caii andaluzi au fost atestaţi în secolul al XV-lea. Puternici, eleganţi, cu coame şi cozi lungi, bogate, au fost remarcaţi imediat de familiile regale din Europa, care aveau în posesie cel puţin unul.

Ţara Galilor

Geografia Ţării Galilor oferă şansa unor noi lecţii interesante, sâmbătă seara. În vestul Ţării Galilor dunele adăpostesc şopârlele de câmp. Mai spre nord, în estuarul Mawddach, dar şi la Cors Fochno întâlnim „făpturi minunate”, majoritatea păsări „imigrate” din Europa. În râurile din preajmă, îşi fac aparţia vidrele, iar la Aberystwyth, aproximativ 30.000 de grauri oferă minunate „spectacole aeriene”, în miezul iernii.

(w882) Teleencicl

Comori toscane. Santa Croce

Vizităm Biserica Santa Maria Novella – situată în piața cu același nume din Florenţa şi zidită de călugării dominicani, începând din 1246. La şapte-opt kilometri de Poarta Romană, prin care se pătrundea în vechea Florenţă, descoperim Certosa del Galluzzo.

Sanatoriile puilor

Pe Insula Dyer din Africa, câţiva pui de pinguini, din specia (Spheniscus Demersus), au fost abandonaţi de părinţii lor, dar vor avea parte de „a doua şansă”, graţie Organizaţiei ecologice guvernamentale „Cape Nature”. Să aflăm împreună povestea pinguinului Sparky („Scânteie”).

***

Din 1965, când a fost lansată de Octavian Paler la Televiziunea Română, Teleenciclopedia a „luminat" perioada comunistă pentru mulţi români. Astăzi, încă mai trezeşte melancolia în oamenii care au crescut cu ea, iar pentru cei mici reprezintă o oază de educaţie, păstrându-şi formatul şi rolul, prezentând documentare cu subiecte diverse: natură, tehnologie, artă, sănătate etc.

Redactor: Oana Haşegan. O emisiune de Cornelia Rădulescu

***

Ediţiile emisiunii Teleenciclopedia sunt disponibile pe portalul TVR+ timp de şapte zile de la difuzare. Emisiunea poate fi urmărită şi pe tabletă sau telefon mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS si Android.

18:00 Vedeta familiei (R)

Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Jurnalist Iulia Ioaniţoaia. Regia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

(Reluare)

19:30 Fata cu cartea

* Prezintă Nadine Vlădescu

Realizator Nadine Vlădescu

 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1