loader
Foto

Întâlnire cu „Soţia perfectă”, la ceas de seară, la TVR 1 | VIDEO

Serialul inspirat din scandaluri sexuale celebre în lumea politică americană se vede în premieră la TVR 1 din 16 ianuarie, de luni până vineri, de la ora 23.00.

 

Din 16 ianuarie, telespectatorii TVR 1 au parte de un regal de seriale laureate cu premii internaţionale importante. De luni până vineri, de la ora 23.00, ne aşteaptă „Soţia perfectă” (THE GOOD WIFE – SUA, 2009-2016), o dramă difuzată în premieră, ce are toate ingredientele care ne vor ţine în faţa micului ecran.

(w882) 2

Alicia Florrick, mamă devotată şi soţie de procuror general, îşi vede viaţa întoarsă pe dos când soţul ei, Peter, este condamnat la închisoare în urma unui uriaş scandal de corupţie şi hărţuire sexuală.

După 13 ani în care a fost „soţie perfectă” şi mamă casnică, ea devine brusc susţinătorul financiar al familiei şi îşi reia vechea meserie de avocat, la firma unui fost coleg de facultate. Inteligentă, intuitivă şi carismatică, dar nevoită să îşi reînceapă cariera de la zero, Alicia jonglează cu cazuri dificile, cu problemele copiilor şi cu efectele scandalului provocat de soţul ei, în timp ce luptă să-şi câştige propria independenţă.

(w882) alicia la

(w882) presa

Serialul a fost inspirat parţial din scandalul de prostituţie ce l-a avut în centru pe politicianul democrat Eliot Spitzer, fost guvernator al New York-ului. De asemenea, acţiunea aminteşte şi de alte scandaluri sexuale în care au fost implicaţi politicieni americani, precum John Edwards sau Bill Clinton. Creatoarea serialului Michelle King mai remarca şi că în aceste scandaluri politice, soţiile au meseria de avocat (Hillary Clinton, Elizabeth Edwards).

(w882) sedinta

Cu Julianna Margulies ne-am întâlnit şi în seriale precum „Spitalul de Urgenţă”, unde a jucat rolul medicului Carol Hathaway şi unde a împărţit platourile de filmare cu George Clooney. În rolul lui Peter Florrick, soţul pe care scandalul sexual îl trimite după gratii, îl regăsim pe Chris Noth, partenerul dintotdeauna al visurilor editorialistei Carrie Bradshow (Sarah Jessica Parker) în „Totul despre sex”.

(w882) peter

Julianna Margulies a câștigat două premii Emmy pentru interpretarea ei din „Soţia perfectă” – unul în 2011 și unul în 2014. A fost nominalizată în total de patru ori. Alte premii cu care a fost laureat serialul sunt: Premiul Emmy 2010 pentru cel mai bun rol secundar feminin într-un serial dramatic (Archie Panjabi); Premiul Globul de Aur 2010 pentru cel mai bun rol principal feminin într-un serial (Julianna Margulies); Premiul Screen Actors Guild 2010 şi 2011 pentru cel mai bun rol principal feminin într-un serial dramatic (Julianna Margulies).

(w882) birou

(w882) copii

Acţiunea serialului se petrece în Chicago, dar filmările au fost realizate în New York. Episodul pilot a fost filmat în Canada, unde erau planificate să continue şi celelalte episoade, dar Julianna Margulies a solicitat producătorilor să filmeze în New York, pentru că tocmai devenise mamă și nu putea pleca în Canada timp de nouă luni pe an.

(w882) Alicia

Julianna Margulies a dezvăluit într-un interviu că a fost a treia alegere a producătorilor pentru rolul Aliciei Florrick. Rolul principal al producţiei le fusese propus anterior lui Ashley Judd şi Helen Hunt, dar acestea au refuzat.

Din distribuţie mai fac parte: Christine Baranski, Josh Charles, Archie Panjabi, Alan Cumming, Michael J. Fox.

Anchete, comedie, minţi agere în „Shakespeare şi Hathaway: detectivi particulari”! Urmărim seria în premieră la TVR 1 începând de luni, 16 ianuarie, de luni până vineri, ora 18.00. Serialul poliţist cu accente de comedie, filmat chiar în oraşul unde s-a născut Shakespeare, este producţie BBC 2018.

1:05 Teleenciclopedia

Producător Oana Haşegan

1:55 Joy

(JOY-SUA, 2015)

Regia David O'Russell

Cu: Jennifer Lawrence, Robert de Niro, Bradley Cooper

*Comedie.

Redactor Bogdan Stănescu

*Nominalizare la premiul Oscar 2016 pentru cea mai bună actriţă (Jennifer Lawrence)

*Premiul Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă într-o comedie (Jennifer Lawrence) şi nominalizare la Globul de Aur pentru cel mai bun film-comedie

 
Andrei Ujică, invitatul lui Cătălin Ştefănescu la „Garantat 100%”

În ultima ediţie a sezonului „Garantat 100%”, Cătălin Ştefănescu ne propune un interviu de suflet cu scriitorul şi regizorul român Andrei Ujică. ...

„Eurovision ești tu!” - podcast despre concurenții Selecției Naționale

Televiziunea Română și Radio România, prin București FM, Laura Fronoiu, Marius Popa și Răzvan Petre, realizează o serie podcast #eurovisionestitu ...

Cum să ne ferim de capcanele imobiliare?

Cum să ne ferim de capcanele imobiliare?

publicat: joi, 26 ianuarie 2023

Ne-a învaţat arhitectul Radu Negoiță în noua ediţie „Dincolo de alb și negru”, la TVR 1. Joi, 26 ianuarie, de la ora 18.55, autorul primului ghid ...