loader
Foto

Înţelepciunea pustnicei din Apuseni, în episodul 7 „Izolaţi în România” | VIDEO

Un nou episod despre oamenii care trăiesc în locuri izolate din România s-a difuzat la TVR 1 și TVR 1 HD, pe 13 noiembrie, de la ora 22.00.

 

Izolaţi în România

Păi dacă nu auzi şi nu vezi, şi tu ai linişte!”- e definiţia Ioanei din Apuseni pentru tihnă. Iar ea duce o viaţă în tihnă, pe care vrea să o păstreze la fel.  

Pe 13 noiembrie, „cu episodul Izolaţi în România, mă întorc pe aceeaşi potecă după 13 ani. Într-un loc, care atunci ne-a făcut bine, îi regăsim: aceeşi familie a rămas în vârf de munte. Şi ne bucurăm că nu doar ne recunosc, dar le-a fost dor de noi. Adeseori ne-au pomenit, pentru că TVR a fost prima şi singura televiziune care i-a căutat” – Dite Dinesz, realizatoarea seriei Izolaţi în România de la TVR 1 și TVR 1 HD.

(w882)

Oameni din alte vremuri ştiu să se bucure de ce au avut, chiar dacă a fost greu. Oricum a trecut, acum ce rost mai are să ne plângem - e una dintre abordările lor uimitoare. „După o zi petrecută cu ei, plecăm cu bucuria revederii, mai ales că ne-am întors la ei din întâmplare, după ce am greşit drumul”, povesteşte Dite.

(w882)

(w882)

Cu Izolaţi în România, cunoaştem un tânăr care a lăsat şcoala pentru că a fost operat la inimă. Nu mai are voie să facă efort - ori aici sus fiecare pas e un efort. Tatăl lui e convins că bine nu mai are cum să fie aici sus. Fiindcă „pe munţii ăştia ne-o bătut faptele noastre”.

(w882)

(w882)

Miercuri, 13 noiembrie, ajungem şi la o şcoală cu 7 elevi şi un învăţător care urcă pe jos mai bine de o oră. Dar se bucură de fiecare urcuş, pentru că ştie că face bine elevilor săi: prin cuvintele lui, ei deschid cartea spre lume.

(w882)

(w882)

(w882)

Ioana sau pustnica din Apuseni e poate cea mai intensă întâlnire din episodul acestei săptămâni. Se ajunge greu la ea şi ne bucurăm că ne primeşte. În cea mai mică colibă, e impăcată. Că are linişte, că e departe de lume. O întreabă pe Dite dacă noi avem linişte. Îi răspunde că nu. „Păi dacă nu auzi şi nu vezi, şi tu ai linişte”. E cât se poate de simplu, o formulă evidentă: întoarcerea spre sine, ignorând faptele zgomotoase din jurul nostru.

(w882)

„Chiar de ar fi fost doar aceste gânduri ale ei şi drumul nostru nu a fost în zadar până la ea. Ştiu că telespectatorul e un om bun. Dar te rog să nu o cauţi. M-a rugat să aibă linişte, să rămână la fel de departe de lume”, ne transmite Dite Dinesz mesajul Ioanei din Apuseni.

4:55 Agrostrategia (R)

Producator Vlad Macovei

(Reluare)

5:45 Floarea nopţii (R)

(KNIGHT FLOWER/NIGHT BLOOMING FLOWER-Coreea de Sud, 2024) Episodul 1

Cu: Lee Hanee, Lee Jong-won, Kim Sang-joong, Lee Ki-woo

*Dramă romantică, serial de aventuri. Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun

(Reluare)
 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o nouă ediţie în care vom afla ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, s-a difuzat drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1