Înţelepciunea pustnicei din Apuseni, în episodul 7 „Izolaţi în România” | VIDEO
luni, 11 noiembrie 2019
Un nou episod despre oamenii care trăiesc în locuri izolate din România s-a difuzat la TVR 1 și TVR 1 HD, pe 13 noiembrie, de la ora 22.00.
Alte legături
Izolaţi în România

Păi dacă nu auzi şi nu vezi, şi tu ai linişte!”- e definiţia Ioanei din Apuseni pentru tihnă. Iar ea duce o viaţă în tihnă, pe care vrea să o păstreze la fel.  

Pe 13 noiembrie, „cu episodul Izolaţi în România, mă întorc pe aceeaşi potecă după 13 ani. Într-un loc, care atunci ne-a făcut bine, îi regăsim: aceeşi familie a rămas în vârf de munte. Şi ne bucurăm că nu doar ne recunosc, dar le-a fost dor de noi. Adeseori ne-au pomenit, pentru că TVR a fost prima şi singura televiziune care i-a căutat” – Dite Dinesz, realizatoarea seriei Izolaţi în România de la TVR 1 și TVR 1 HD.

(w640)

Oameni din alte vremuri ştiu să se bucure de ce au avut, chiar dacă a fost greu. Oricum a trecut, acum ce rost mai are să ne plângem - e una dintre abordările lor uimitoare. „După o zi petrecută cu ei, plecăm cu bucuria revederii, mai ales că ne-am întors la ei din întâmplare, după ce am greşit drumul”, povesteşte Dite.

(w640)

(w640)

Cu Izolaţi în România, cunoaştem un tânăr care a lăsat şcoala pentru că a fost operat la inimă. Nu mai are voie să facă efort - ori aici sus fiecare pas e un efort. Tatăl lui e convins că bine nu mai are cum să fie aici sus. Fiindcă „pe munţii ăştia ne-o bătut faptele noastre”.

(w640)

(w640)

Miercuri, 13 noiembrie, ajungem şi la o şcoală cu 7 elevi şi un învăţător care urcă pe jos mai bine de o oră. Dar se bucură de fiecare urcuş, pentru că ştie că face bine elevilor săi: prin cuvintele lui, ei deschid cartea spre lume.

(w640)

(w640)

(w640)

Ioana sau pustnica din Apuseni e poate cea mai intensă întâlnire din episodul acestei săptămâni. Se ajunge greu la ea şi ne bucurăm că ne primeşte. În cea mai mică colibă, e impăcată. Că are linişte, că e departe de lume. O întreabă pe Dite dacă noi avem linişte. Îi răspunde că nu. „Păi dacă nu auzi şi nu vezi, şi tu ai linişte”. E cât se poate de simplu, o formulă evidentă: întoarcerea spre sine, ignorând faptele zgomotoase din jurul nostru.

(w640)

„Chiar de ar fi fost doar aceste gânduri ale ei şi drumul nostru nu a fost în zadar până la ea. Ştiu că telespectatorul e un om bun. Dar te rog să nu o cauţi. M-a rugat să aibă linişte, să rămână la fel de departe de lume”, ne transmite Dite Dinesz mesajul Ioanei din Apuseni.

 • 17:00
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022 * Tările de Jos-SUA (meci din optimi) Comentator Emil Hossu Longin Producător: Daniel Chican /Horatiu Rusu Transmisiune directa de la Stadion Khalifa International, Ar-Rayyan
 • 19:00
  Studio Mondial:
  Costin Deşliu/Tudor Furdui Producatori : Daniela Enăchescu/ Valentina Stelescu Transmisiune directă st. 2
 • 20:00
  Telejurnal
  *Ştiri* Meteo Prezintă Radu Andrei Tudor Producători: Anamaria Panait / Diana Anghel Transmisiune directă
 • 20:52
  Live stadion
 • 21:00
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022 * Argentina-Australia (optimi) Comentator Dragos Bocanaciu Producător: Daniel Chican /Horatiu Rusu Transmisiune directa de la Stadion Ahmad Bin Ali, Ar Rayyan
 • 23:07
  Studio mondial
  Comentatori : Costin Deşliu/Tudor Furdui Producatori : Daniela Enăchescu/Valentina Stelescu Transmisiune directă st. 2
 • 23:40
  SuperMondial
  Prezintă George Tănase Producător Octavian Pescaru Transmisiune directă din st.2
 • 00:15
  Ora Unirii
  Producător Diana Pascal /
 • 00:20
  Profesioniştii... cu Eugenia Vodă
  ...cu Eugenia Vodă* Best of Invitat Gheorghe Hagi Emisiune de Eugenia Vodă
 • 01:30
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022 * Argentina-Australia (reluare de la ora 21,00)
 • 03:25
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022 * Tările de Jos-SUA (meci din optimi) (reluare de la ora 17,00)
 • 05:20
  Vorbeste corect!
 • 05:30
  # Creativ
  Producator Claudia Spatarescu