loader
Foto

Galerie foto

Interviurile de la miezul nopţii

În acest weekend, urmăriţi la TVR 1 ediţiile „Best of” ale celor mai cunoscute emisiuni culturale din România: Nocturne, Profesioniştii şi Garantat 100%.  În cele 3 zile veţi putea revedea interviurile cu Ion Bruckner, Irina Petrescu şi Marina Krilovici.

 

Nocturne
Profesioniştii ... cu Eugenia Vodă
Garantat 100%

Nocturne (vineri, 24  iunie, ora 01:15)

Marina Constantinescu vă aşteaptă în această vineri la o întâlnire cu pionerul medicinei interne româneşti: Ion Bruckner. Profesor universitar, membru al Academiei Române şi fost coordonator şef al Departamentului de Medicină Internă şi Cardiologie  de la Spitalul Colţea, Ion Bruckner s-a născut într-o reputată familie de medici, fiind atras din copilărie de medicină.

A fost decan al Facultăţii de Medicină din cadrul UMF Bucureşti, a publicat peste 100 de articole ştiinţifice, iar în prezent este preşedintele Societăţii Române de Medicină Internă. „Un profesionist desăvârşit, un om cult şi un doctor cald, un medic cu vocaţie”, spune gazda emisiunii Nocturne, Marina Constantinescu.

Profesioniştii... cu Eugenia Vodă (sâmbătă, 25 iunie, ora 00:15)

„Una dintre valorile sigure ale cinematografiei româneşti, una dintre puţinele noastre actriţe de film pure”, aşa o descria realizatoarea Eugenia Vodă pe actriţa Irina Petrescu.  Născută în 1941, Irina Petrescu a fost remarcată pentru talentul său încă din timpul studenţiei, de regizorul Savel Stiopul. Primul ei mare rol a fost cel al Anei Strejan din „Valurile Dunării” (Liviu Ciulei).

„Am filmat această discuţie cu Irina Petrescu în 1996, deci, iată, acum aproape două decenii! A fost un interviu dificil, cu un artist care vorbea extrem de greu despre el însuşi (dovadă faptul că, după câte ştiu, nici nu există interviuri video mai mari de cinci minute cu Irina Petrescu!). Irina Petrescu a fost o figură care a marcat istoria filmului românesc, şi totuşi de o mare modestie, ca apariţie publică. A fost o vedetă autentică, dar care a ales, structural, o viaţă de «antivedetă»... Când am făcut acel interviu chinuitor (pentru ambele!), nu mă gândeam că va sosi clipa când el va avea, din păcate, statutul de «document»...”, mărturiseşte realizatoarea Eugenia Vodă.


Garantat 100% (duminică, 26 iunie, ora 01:05)

Născută la Bucureşti, Marina Krilovici şi-a însuşit arta cântului de la profesoara Lidia Vrăbiescu-Vaţianu. Încă din timpul studenţiei la Academia de Muzică Ciprian Porumbescu a câştigat Premiul I şi Medalia de aur la numeroase concursuri internaţionale: George Enescu, s'Hertogenbosch, Bruxelles şi Montreal. Fiind dotată cu un timbru special, muzicalitate şi talent extraordinar, a devenit solistă a Operei din Bucureşti, pe scena căreia a strălucit în numeroase roluri (debut în 1966 la Opera Naţională Bucureşti cu rolul Donna Anna din Don Giovanni). Bursa oferită în Italia îi dă posibilitatea de a-şi perfecţiona repertoriul cu Maria Caniglia şi Luigi Ricci.

„Invitata noastră din seara asta este una dintre marile artiste ale lumii. Nu are rost să enumăr scenele importante pe care a cântat, pentru că sunt toate. Nu are rost să enumăr partenerii celebri cu care a cântat, pentru că sunt toţi. Însă are sens să amintesc faptul că invitata care ne face cinstea de a veni în seara asta la noi e o personalitate fascinantă, extrem de liberă în felul de a fi şi de a vedea lumea, un om care trăieşte spectacolul lumii cu un interes şi cu o energie fascinante. Doamnelor şi domnilor, suntem onoraţi să-i spunem bun venit la Garantat 100% sopranei Marina Krilovici”, spune realizatorul Cătălin Ştefănescu.


15:00 Maghiara de pe unu

(I) Ziua mondială a cărţii -târgul de carte Sepsibook 2022 (redifuzare)Redactor Nagy Enikő

Concurs de cântece populare-reportaj

Redactor Daczó Katalin

Avanpremiera emisiunilor viitoare

Redactor coordonatorKacsó Edith

Producător Szilágyi Gödri Ildikó

Transmisiune directă + înregistrare

15:55 Maghiara de pe unu

(II) Redactor coordonator Kacsó Edith

Producător Szilágyi Gödri Ildikó

Transmisiune directă + înregistrare

 
Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

Doamna și Unicornul, sâmbătă la

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 18:59, la TVR 1, vă propunem o nouă ediție la "Teleenciclopedia".

 

#tvr1