loader
Foto

Galerie foto

Invitaţiile Teleenciclopediei: De la Snowdonia la Christian Dior

De la ora 18:50, pe TVR 1, Teleenciclopedia vă invită şi pe 14 martie, ca în fiecare seară de sâmbătă, să parcurgeţi  împreună noi pagini despre civilizaţiile lumii.

 

Teleenciclopedia

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Comori toscane. Val Di Chiana

Vizităm „Muzeul Bisericii Colegiale Sfântul Ioan Botezătorul” din orăşelul Chianciano, trecem prin Chiusi – urbe ce se mândreşte cu edificii precum Catedrala San Secondiano şi Muzeul de Artă Sacră – şi încheiem călătoria noastră virtuală cu un popas la Biserica Sfântul Martin din Sarteano. Aici vom admira o singură şi remarcabilă lucrare: Bunavestire, pictată de Domenico Beccafumi.

Haute-couture

În 1947, la 41 de ani, în plină forţă creatoare, Christian Dior spunea că-şi trăieşte „un nou majorat”. Îl convinsese pe industriaşul Marcel Brussac să investească 50 de milioane de franci într-o ,,casă de modă”, ce avea să-i poarte numele.

Timbuktu

La Timbuktu, tradiţia se îmbină cu modernul, dar tuaregii – zişi şi „albaştrii deşertului” – îşi păstrează, neştirbite, datinile. O „bătălie” ce trebuie câştigată de toţi cetăţenii oraşului şi provinciei Timbuktu este educaţia copiilor.

Ţara Galilor

Mulţi turişti vin în Ţara Galilor pentru a cutreiera Snowdonia – ale cărei peisaje sunt fermecătoare. Aici, pe o întindere stâncoasă, se află şi un sătuc, Portmeirion, devenit celebru din anul 1961, pentru că aici a fost filmat serialul de televiziune „Prizonierul”.



***

Teleenciclopedia poate fi urmărită şi pe portalul video TVR+.

Din 1965, când a fost lansată de Octavian Paler la Televiziunea Română, Teleenciclopedia a „luminat" perioada comunistă pentru mulţi români. Astăzi, încă mai trezeşte melancolia în oamenii care au crescut cu ea, iar pentru cei mici reprezintă o oază de educaţie, păstrându-şi formatul şi rolul, prezentând documentare cu subiecte diverse: natură, tehnologie, artă, sănătate etc.

Redactor: Oana Haşegan; o emisiune de Cornelia Rădulescu


7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producător Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1