loader
Foto

Iuliana Tudor prezintă „Miracolul tradiţiilor româneşti”, spectacolul Junilor Sibiului la FITS

Evenimenul inspirat de patrimoniul mondial UNESCO, ce propune o călătorie muzical-coregrafică în zonele etnografice ale României, s-a difuzat la TVR 1 duminică, 13 august, de la ora 21.00.

 

Iuliana Tudor

Unul dintre cele mai valoroase ansambluri din România, Junii Sibiului au prezentat, în cadrul celui mai mare festival al artelor spectacolului din ţară, Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), spectacolul „Miracolul tradiţiilor româneşti”, pe scena din Piaţa Mare din centrul istoric al oraşului. Evenimenul inspirat de patrimoniul mondial UNESCO, prezentat de Iuliana Tudor, a putut fi urmărit la TVR 1 duminică seară, pe 13 august, de la ora 21.00.

(w882)

Spectacolul „Miracolul tradițiilor românești” propune o călătorie muzical-coregrafică în zonele etnografice ale României, prin obiceiuri, cântece și jocuri populare, pentru a evidenția bogăția și diversitatea culturii noastre.

Conceptul original valorifică elemente de cultură tradițională românească aflate în patrimoniul universal UNESCO: cămașa cu altiță, doina, jocul fecioresc, Călușul etc., prezentate din dubla perspectivă a tradiționalului și contemporanului.

(w882) o

(w882)

O punte între trecut și prezent creează artiștii ansamblurilor „Cindrelul-Junii Sibiului”, „Ceata Junilor”, „Veteranii Junii Sibiului”, Marcel Pavel și Vlad Miriță – nume reprezentative pentru muzica pop și operă, dar și interpreți de renume ai folclorului nostru: Cornelia și Lupu Rednic, Gelu Voicu, Olguța Berbec și Remus Novac, Ina Chiriac, Ionel Chiriac, Sebastian Emanuel Stan, Răzvan Năstăsescu, Ovidiu Homorodean, Traian Stoiță, Robert Târnăveanu, Liviu Buțiu și Antonela Ferche Buțiu, alături de soliștii instrumentiști: Cătălin Iancu (țambal), Adrian Neamțu (taragot), Radu Dinescu (nai).

(w882)

(w882)

Dirijori: Gabriel Popescu, Cristian Obrejan; coregrafia: Silvia Macrea, Theodor Vasilescu; asistent coregraf: Alesea Sas. Iar rolul de povestitor îi revine Iulianei Tudor, care pune în evidenţă valoarea culturii tradiţionale în context universal.

(w882)

(w882)

foto Junii Sibiului FITS 2023: Ansamblul Cindrelul Junii Sibiului

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători: Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
Oamenii și legea: Ce trebuie să știi când dai sau ești dat în judecată

Joi, 9 mai, de la ora 13:00, invitatul Mihaelei Olaru la ”Oamenii și legea”, pe TVR 1, este Ion Dragne, avocat.

Cataracta, principala cauză a pierderii vederii

Cataracta, principala cauză a pierderii vederii

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 7:00, urmăriți pe TVR 1 o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”. Aflați de la specialiștii invitați în cadrul ...

Hieronymus Bosch - Ispitirea Sfântului Antonie | VIDEO

"Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție sâmbătă, 11 mai, de la ora 19:00, la TVR 1.

 

#tvr1