loader
Foto

„Izolaţi în România”: episodul 6 - Hunedoara

Oameni care trăiesc în locuri sălbatice, fără biserică şi cimitir sau cătune în care nu mai locuieşte nimeni... În episodul al şaselea, seria de reportaje Izolaţi în România ajunge în judeţul Hunedoara. Luni, 29 mai, ora 22.30, la TVR 1 şi TVR+.

 

Izolaţi în România

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

În Costeşti Deal trăiesc aceiaşi oameni ca acum 10 ani. Fia este primul om din seria Izolaţi în România, care, după 10 ani, nu se bucură că ne revede. Le-a spus reporterului şi operatorului atunci că vrea să se mute jos în sat. Întâlnirea cu echipa de televiziune e pentru ea certitudinea faptului că n-a reuşit să îşi schimbe viaţa.

(w882)

În Ludeştii de Sus, ne reîntâlnim cu Ana care se teme, ca şi acum 10 ani, că va rămâne doar pădure şi animale sălbatice în locul caselor din cătun. N-a fost niciodată aici biserică, iar oamenii îi îngropau pe cei dragi la capătul grădinii.

(w882)

La Străuţi mai locuiesc patru familii şi toate s-au înţeles să plece la toamnă la copii. O biserică de 200 de ani va rămâne ca şi acum, doar un adăpost pentru păsări.

Deşi ajungem greu, pe un drum ce-a fost cândva potecă, acum înghiţit de pădure, zărim, spre seară, cătunul Dragu Brad în care nu mai locuieşte nimeni de peste 5 ani. Case în care au locuit familii ani întregi, sunt acum deschise şi îşi aşteaptă în zadar oamenii…

(w882)

În episodul al şasele al seriei Izolaţi în România, Dite Dinesz ne face cunoştinţă cu câţiva dintre locuitorii cătunelor din judeţul Hunedoara. Luni, 29 mai, de la ora 22.30, la TVR 1 şi TVR+.

(w882)

(w882)

(w882)

Privim şi vorbim. Pentru că şi ei sunt România. Izolaţi în România este o serie de 12 reportaje filmate în fiecare lună a anului 2016 şi care este difuzată de TVR 1 şi TVR+ începând cu 17 aprilie.

„Acum un an urcam prima potecă şi eram doi (cameramanul Marius Danci şi reporterul Dite Dinesz). Azi suntem 120, oameni care ne-am întâlnit la capătul a zeci de poteci din Alba, Maramureş, Suceava, Năsăud, Caraş-Severin, Mehedinţi, Tulcea, Vrancea, Neamţ, Harghita. Oameni care nu s-au întâlnit niciodată, dar au ceva în comun: trăiesc singuri cu aceleaşi rosturi ca acum 100 de ani, în mijlocul unor păduri”, îşi începea povestea Dite Dinesz, realizatoarea seriei de reportaje pe care TVR 1 o difuzează lunea, de la 22.30.

În 2006, aceeaşi echipă a filmat în cătunele neştiute ale României prima serie Izolaţi în România. „Era o mirare pentru noi să găsim cătune la capătul unor cărări, fără niciun indicator care să ne ducă până acolo”, spune  reporterul emisiunii. Ediţia 2006 a seriei Izolaţi în România a primit două premii APTR, Premiul pentru imagine şi Premiul Condiţia umană, iar în 2015, Premiul Jubiliara, fiind considerată printre cele mai bune 25 de producţii TV din ultimii 25 de ani din România.

(w882)

„Pentru mine, reporter, Izolaţi în România sunt o stare ce m-a răscolit profund şi m-a urmărit când am ajuns acasă. M-am simţit când neputincioasă, când fericită, când îngrijorată pentru ei. Pădurile lor mi-au făcut bine, înţelegând din fiecare gest şi cuvânt care e sensul omului pe pământ”, a adăugat Dite Dinesz.

Seria Izolaţi în România are 12 episoade a câte 25 minute, filmate în fiecare lună a anului şi va poate fi urmărită lunea, de la ora 22.30, la TVR 1 şi online pe TVR+.

Imagine: Marius Danci

Montaj: Constantin Buţă

Realizator: Dite Dinesz

 

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători: Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
Procedura în materia dreptului administrativ

Procedura în materia dreptului administrativ

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Ce este procedura în materie de contencios administrativ şi care sunt normele procedurale aplicabile? Într-un litigiu, care pot fi părţile ...

Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

Sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 7:00, la TVR 1, urmărim o  ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre hipertensiunea arterială, Caravana ...

1917: Un an, două revoluții, la

O nouă ediție a emisiunii "Teleenciclopedia" este difuzată sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 19:00, la TVR 1.

 

#tvr1