loader
Foto

„Izolaţi în România”: „Viaţa şi omenia au învăţat-o şi fără şcoală”|VIDEO

De la Dite Dinesz şi echipa ei am aflat ce înseamnă pentru locuitorii din Dobraia să urmeze şcoala, în episodul 9 al seriei „Izolaţi în România”, din 27 noiembrie, la 22.00, la TVR 1 şi TVR 1HD.

 

Izolaţi în România

Ce e şcoala pentru cei de sus? Merg la şcoală greu, pe jos, iarna şi vara. 4 clase sau cel mult 8. Apoi rămân acasă să îşi ajute părinţii. Unii regretă că nu au făcut multă şcoală.

(w882)

(w882)

Dar viaţa şi omenia au învaţat-o şi fără şcoală. „Dacă nu e cum trebe, e bine cum e”, spune Maria din Dobraia. Are patru clase, dar „sunt înţelepţi pentru că, în singurătate au gândit fiecare trăire şi fiecare zi” (Dite Dinesz). Un nou episod, al nouălea al seriei Izolaţi în România, ne-a purtat prin cătune din judeţul Caraş-Severin.

 

(w882)

La Dobraia autorităţile au înţeles că şcoala e un simbol. Că nu are voie să se prăbuşească. Au reparat acoperişul cu ajutorul voluntarilor... veniţi din Franţa. Şi al localnicilor.

(w882)

(w882)

Tot în acest episod, peste munte, descoperim un cătun cu doar 3 case locuite. 7 copii merg 45 de minute pe jos la şcoală. Un drum, ce pare idilic pentru noi, e plecarea lor în viaţă. Pe jos, cu frig şi zăpadă, multă iarnă.

(w882)

(w882)

Sunt oameni fără şcoală sau tineri care încearcă să facă şcoală. Dar cu toţii ştiu să trăiască. Fiindcă ei sunt dovada că omenia şi viaţa nu se învaţă doar la şcoală.

1:00 Petrecere...cu cântec! (R)

Prezintă Iuliana Tudor

Română. Jurnalist Anamaria Voicu. Regia artistică Dan Manoliu

Producător Iuliana Tudor

(Reluare)

2:50 M.A.I. aproape de tine (R)

/

(Reluare)
 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1