loader
Foto

Galerie foto

Investiţiile străine în România

Vineri, 26 octombrie, urmăriți o nouă ediție a emisiunii „Banii Tăi”, de la ora 17:05, pe TVR1 și online pe TVR+.

 

Monica Ghiurco
Banii tăi

Pentru a se încadra în ţinta de deficit bugetar din 2019, Guvernul intenționează să ia mai multe măsuri de limitare a cheltuielilor bugetare și de creștere a veniturilor guvernamentale, potrivit unei scrisori trimise Comisiei Europene de Ministerul Finanțelor. Teodorovici confirmă că a trimis la Bruxelles un document cu scenariul” înghețării salariilor bugetare la nivelul din 2018. În vreme ce ministrul muncii, Lia Olguța Vasilescu anunță o creștere de 100 de lei la salariul minim. Din ianuarie, sau chiar de luna viitoare, din noiembrie. Comentăm subiectul cu profesorul Ionuț Dumitru, președintele Consiliului Fiscal.

(w882)

BNR reduce gradul de îndatorare acceptat pentru acrodarea creditelor pentru populație. Măsuri similare au fost adoptate deja în alte țări – Ungaria, Polonia, Estonia, Lituania, Cehia. Discuția nu e doar în România, ci în întreaga Europă. Fiecare bancă speră la ce e mai bun, dar se pregătește pentru ce e mai rău. Mai multe detalii aflați vineri, la “Banii Tăi”, de la Anca Andrei, Redacto-șef revista Capital.

(w882)

Adevărat val de indignare în rândul contribuabililor după ce Fiscul a început să ia la întrebări tinerii însurăței, ca să ajungă la banii încasați de cei care au prestat servicii la nunți. Mai mult, îi amenință pe miri cu amenzi de până la 5 mii de lei dacă nu trimit datele cerute. Reacţia publicului a determinat în cele din urmă Fiscul să dea un pas înapoi. Mai multe detalii despre acest subiect aflaţi vineri, la “Banii Tăi” de la Dan Manolescu, preşedintele Camerei Consultanţilor Fiscali.

(w882)

În vreme ce noi ne ocupăm de nunţi și botezuri, francezii vor să-i convingă pe europeni să se alieze în bătălia cu giganții internetului, pentru a le putea taxa veniturile de ordinul zecilor de milioane de euro, realizate în Europa. Asaltul îl conduce ministrul de finanţe francez, care i-a luat în vizor pe cei de la Google, Apple, Facebook, Amazon, marile corporaţii numite pe scurt G.A.F.A. Dacă va fi sau nu o gafă în relația tot mai tensionată rămâne de văzut. Mai multe detalii aflați vineri, la emisiunea “Banii Tăi”.

Comisarul european pentru Politică Regională, Corina Crețu a aprobat săptămâna trecută modificarea Programului Operațional Regional (P.O.R.) pentru România. „Modificările ne vor ajuta să utilizăm într-o mai mare măsură fondurile care ne sunt alocate”, precizează Comisarul European. În schimb, riscăm să pierdem banii pentru infrastructura mare. Discutăm vineri, la “Banii Tăi”, cu Corina Crețu.

(w882)

Nu este pentru prima dată când Corina Crețu atrage atenția autorităților de la București, dar de data asta a răbufnit, într-o reacție fără precedent. Avem miliarde de euro care așteaptă la Bruxelles. Avem multe întârzieri și datorită adoptării târzii a legislației. Sunt exasperată, de ritmul lent, mai ales în domeniul infrastructurii de transport”, a spus comisarul european, criticând public Guvernul.

Criticile enunţate de Corina Crețu nu au rămas fără ecou în mediul de afaceri. Săptămâna aceasta, un grup de firme germane au venit la București să discute cu autorităţile să-și prezinte oferta de servicii privind construcţia de autostrăzi. Discutăm cu Bernhard Heine, OWB Ingenieure GmbH, inginerul Constantin Beloiu și omul de afaceri Petre Răcănel.

(w882)

(w882)

(w882)

România ca mediu investițional este pusă în valoare și de diplomația comercială. Un instrument care poate fi extrem de util în relaţiile bilaterale dintre state, într-o luptă tot mai acerbă pentru piețe. Aflăm mai multe detalii de la Nasty Vlădoiu, președinte IUBCCI, Jose Iacobescu, președinte Fondator UCCBR, Oleksandr Bankov, Ambasadorul Ucrainei în România și Mru Patel, CEO, British Blockchain Advisory Council.

***

În fiecare vineri urmăriți emisiunea „Banii Tăi”, de la ora 17:05, pe TVR1 și online pe TVR+.  În reluare, în fiecare marți, de la ora 6:30, pe TVR1 și online pe TVR+.

Contact: baniitai@tvr.ro; www.facebook.com/baniitaitvr

Foto: Mircea Mitrofan

 

5:45 Floarea nopţii (R)

(KNIGHT FLOWER/NIGHT BLOOMING FLOWER-Coreea de Sud, 2024) Episodul 3

Cu: Lee Hanee, Lee Jong-won, Kim Sang-joong, Lee Ki-woo

*Dramă romantică, serial de aventuri. Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun

(Reluare)

6:55 Imnul României

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1