loader
Foto

Kelemen Honor, invitat la Prim-plan, de la TVR 1

Jurnalista Alina Stancu a moderat prima dezbatere Prim-plan a săptămânii. Luni, 15 februarie, de la ora 21.00, în direct la TVR 1 şi TVR+.

 

Alina Stancu

Ediţia este disponibilă online pe TVR+. (Partea I)

Ediţia este disponibilă online pe TVR+. (Partea a II-a)

Jurnalista Alina Stancu a stat de vorbă cu preşedintele UDMR Kelemen Honor luni, 15 februarie, la prima ediţie Prim-plan a săptămânii. Telespectatorii TVR 1 au putut urmări, în direct de la ora 21.00, o dezbatere despre alegerile locale 2016, dar şi despre alianţe politice şi miza votului într-un singur tur. Emisiunea poate fi văzută şi online, pe TVR+.

„Dacă ceva dăunează grav democraţiei este şi lipsa de predictibilitate. Cine ne va crede oameni serioşi dacă vede că în funcţie de interesul politic al unuia sau altuia noi schimbăm legislaţia electorală cu mai puţin de patru luni înainte de campania electorală. Schimbăm sistemul, schimbăm modalitatea, schimbăm regulile jocului. Anul trecut, cu majoritate zdrobitoare de 89%, a fost votată legea privind alegerile locale 115/2015. Sunt de acord cu premierul Cioloş când spunem că Guvernul nici prin OUG, nici prin angajarea răspunderii nu doreşte şi nu poate interveni în acest moment în modificarea sistemului electoral. Trebuie să ne împăcăm cu toţii că, dacă anul trecut, în mai, am votat această lege, trebuie să mergem în campanie electorală pe baza legii votate şi nu altfel şi când e vorba de alegerile locale, şi când e vorba de alegerile parlamentare cu votul prin corespondenţă cu tot", şi-a afirmat Kelemen Hunor recent punctul de vedere referitor la sistemul de votare. Alina Stancu l-a provocat pe preşedintele UDMR să îşi spună părerea şi despre alegerile locale din acest an, ca şi despre alianţele politice care s-ar putea afirma.

Telespectatorii pot adresa întrebări invitatului emisiunii Prim-plan din această seară pe pagina de Facebook a Ştirilor TVR (www.facebook.com/StirileTVRonline). Răspunsurile invitaţilor vor putea fi urmărite la Prim-plan, de la ora 21.00.

 

De luni până joi, după Telejurnal, telespectatorii TVR 1 sunt invitaţi la un program de dezbateri şi analize privind principalele subiecte ale zilei. Emisiunea este moderată de Mihai Rădulescu Claudiu Lucaci, Mădălina Puşcalău Dobrovolschi şi Alina Stancu.

20:00 Telejurnal

*Ştiri* Prezintă: Claudiu Lucaci și Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

20:55 Meteo

 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1