loader
Foto

Klaus Iohannis despre rădăcinile transilvănene, în ediţia specială „Akzente”

Cu ocazia întâlnirii saşilor transilvăneni, preşedintele României a acordat un interviu în exclusivitate Televiziunii Române. Dialogul său cu realizatoarea Christel Ungar-Ţopescu a fost difuzat joi, 10 august, la ora 15.00, la TVR 1 şi pe TVR+.

 

Akzente

Interviul cu preşedintele României este disponibil online pe TVR+.

Cea mai mare întâlnire a saşilor transilvăneni de după 1990, desfăşurată pe 5 august în Piaţa Mare din centrul istoric al Sibiului, a beneficiat de prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis. Cu acest prilej, preşedintele a acordat un interviu în exclusivitate Televiziunii Române.

12.000 de saşi din toată lumea au venit săptămâna trecută în ţara lor natală, făcând Piaţa Mare din Sibiu neîncăpătoare. Preşedintele Klaus Iohannis a fost aplaudat îndelung, după fiecare propoziţie rostită în discursul său.

„Sunteţi acasă”, le-a spus Klaus Johannis saşilor veniţi din SUA, Canada, Germania, Austria şi din România.

În interviul acordat realizatoarei TVR, preşedintele a subliniat rolul saşilor la Marea Unire din 1918: „Participarea saşilor la Marea Unire de acum aproape 100 de ani nu a fost numai semnificativă, ci şi foarte vizibilă. Atunci, înaintaşii noştri au dat un semnal foarte important.”

(w882) Klaus Ioha

În acelaşi dialog, preşedintele Iohannis vorbeşte şi despre viaţa viaţa românilor din afara graniţelor şi despre integrarea în Europa: „Este ceva ce ţine şi de noua Europă. Poţi avea conştiinţa rădăcinilor tale transilvănene fără să fie obligatoriu să trăieşti aici”, consideră preşedintele. „Eu sunt ceea ce se numeşte un integraţionist, pledez activ şi peste tot unde se poate, pentru ca România să se integreze mai puternic, fiindcă nu depinde numai de ceilalţi, ci, în mare măsură, şi de noi, de cât de mult ne dorim această integrare”, mai spune el.

(w882) Klaus Ioha

Joi, 10 august, urmărim interviul integral acordat de preşedintele Klaus Iohannis realizatoarei Christel Ungar-Ţopescu, în ediţia specială Akzente, de la ora 15.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

20:00 Telejurnal

*Ştiri* Prezintă: Claudiu Lucaci și Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

20:55 Meteo

 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1