loader
Foto

La Teleenciclopedia: Odiseea vulcanilor

Sâmbătă, 23 martie, de la ora 19.00, vă invităm să urmăriţi, printre alte subiecte ale ediţiei, un documentar despre cum au dispărut dinozaurii din cauza erupţiilor vulcanice.

 

Teleenciclopedia

FRANCISCO DE GOYA – 2 MAI 1808, LA MADRID

Având înălțimea de doi metri și 66 cm și lățimea de trei metri și 45 cm, pânza, săvârșită de Goya, în 1814, redă una dintre cele mai aprige confruntări din istoria Spaniei: la 2 Mai 1808, madrilenii i-au înfruntat pe mamelucii Gărzii Imperiale Franceze, formată din mercenari egipteni.

(w882) teleencicl

CAII NAMIBIENI

150 de urmași ai „cailor de trupă”, folosiţi de germani şi sud-africani în Primul Război Mondial, trăiesc în Deşertul Namib – poate cel mai vechi şi mai arid de pe planetă. Sălbaticele cabaline nu pot rezista mai mult de 72 de ore fără să se adape, aşa că sunt nevoite să stea mereu în preajma singurului puţ forat de colonişti la Garub.

(w882) teleencicl

DESPRE JUCĂRII - CRETA

Creta sau carbonatul de calciu, rocă microcristalină sedimentară, moale și sfărâmicioasă. S-a format în urmă cu 90 de milioane de ani, în Cretacic.

ODISEEA VULCANILOR

Acum 4,54 miliarde ani, enorme cantități de lavă au început să forțeze crusta Pământului, răbufnind la suprafață şi eliberând excesul de energie. Dinozaurii au dispărut şi planeta a fost cufundată în beznă milenii de-a rândul.

(w882) vulcani

***

Producător: Oana Haşegan

Redactori: Ioana Dimoftache şi Viviana Roșca

Emisiunea poate fi urmărită şi online pe TVR+.

 

 

9:45 Teleshopping

10:00 Exclusiv în România (R)

/

Prezentator Cristian Tabără

Producători: Cristina Magearu, Marin Găbudean

(Reluare)
 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1