loader
Foto

Galerie foto

Campionatul European de Fotbal U21 la TVR. Programul transmisiunilor

Partidele Campionatului European de Fotbal U21 vor fi în direct la TVR 1, TVR 2 şi TVR HD. Evenimentul fotbalistic european al verii poate fi urmărit de suporterii tricolori până pe 30 iunie.

 

TVR a transmis şi competiţia de acum 21 de ani şi e prezentă, din nou, la EURO, alături de o echipă care poate scoate suporterii în stradă. Hagi, Băluţă, Puşcaş, Nedelcearu, Man sunt câţiva dintre tinerii fotbalişti care ne dau speranţe pentru revenirea României la Campionatul Mondial din 2022. Ei deja au fost convocaţi şi încep să-şi afirme valoarea la „Naţionala mare”, dar acest campionat european este primul lor mare turneu final din carieră şi cel mai bun examen pentru parcursul lor viitor.

(w882)

Toate cele 21 de partide ale Campionatului European de Fotbal U21 vor fi în direct la TVR 1, TVR 2 şi TVR HD, evenimentul fotbalistic european al verii fiind accesibil oricărui suporter tricolor.

(w882)

„Aşteptăm din 2008 o nouă experienţă românească importantă la nivel continental. Va fi în direct la TVR. Au fost 11 ani lungi, dar regăsim acum efervescenţa unui turneu final. Avem o grupă teribilă, dar calificarea în semifinale e posibilă pentru că avem valoare şi încredere”, spune Emil Hossu-Longin, care, alături de Marian Olaianos, va comenta de la faţa locului partidele CE U21. „După multă vreme, Naţionala U21 a României ne face să sperăm. În calificări, această echipă a oferit un fotbal de calitate ridicată, ne-a adus emoţie şi acel sentiment naţional de mândrie, de care e atâta nevoie! În perioada 16-30 iunie, TVR are bucuria de a oferi românilor toate meciurile de la Campionatul European U21 din Italia. Fiţi alături de noi!” (Marian Olaianos)

„Toate echipele trebuie să se teamă de noi”, declară antrenorul Mirel Rădoi, care mizează pe o omogenitate extraordinară, o determinare fantastică şi o atmosferă impecabilă în lotul României. Selecţionerul ştie că unitatea grupului este primordială la un asemenea turneu. Orice rezultat este posibil, surprizele fiind mereu prezente la acest nivel. Naţionala are un avantaj important însă, cel legat de suporteri. Mii de români din Italia vor veni la meciuri şi vor asigura o susţinere greu de egalat. „Pentru voi, pentru România, pentru suporteri, luptaţi! Acum e momentul vostru, aţi demonstrat în momente grele că sunteţi un grup, fiţi la fel şi acum!”, e mesajul lui Florentin Petre, component al echipei care a jucat în 1998 la Campionatul European U21.

(w882)

Din Italia, echipa TVR - Marian Olaianos şi Emil Hossu-Longin comentatori, Andrei Sârbu reporter, Valentin Motorga şi Marian Tăbîrgic, cameramani – ne ţine conectaţi la marele eveniment sportiv al lunii iunie. Toate informaţiile relevante de la EURO 2019 sunt la TVR 1 în jurnalele sportive, toate reacţiile de după meciuri şi toate evenimentele legate de suporteri vor fi prezente în corespondenţele şi reportajele de la Forli, Serravalle şi Cesena. La Studio EURO Fotbal U21, înainte şi după meciuri, Vlad Arhire, Costin Deşliu şi invitaţii lor vor dezbate pe marginea rezultatelor meciurilor, fazelor spectaculoase, calificării echipelor în fazele superioare ale competiţiei.

Ce echipe joacă la CE U21?

12 echipe, împărţite în trei grupe, participă la ediţia din acest an a Campionatului European de Fotbal U21. România a fost repartizată în grupa C, cu meciuri la Serravalle şi Cesena, în compania Angliei, Franţei şi Croaţiei. În grupa A vor juca Italia, Spania, Polonia şi Belgia, la Bologna şi la Reggio Emila. În grupa B sunt Germania, Danemarca, Serbia şi Austria, iar oraşele gazdă sunt Udine şi Trieste.

Cum se desfăşoară Campionatul European de Fotbal U21

Se va juca în sistemul fiecare cu fiecare în grupă, iar câştigătoarele grupelor, alături de echipa cel mai bine clasată de pe locurile 2, vor promova în semifinale şi se vor califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. În cazul în care Anglia va fi printre semifinaliste, se va juca un baraj pentru accederea la JO între celelalte ocupante ale poziţiilor secunde.

Toate meciurile Campionatului European de Fotbal U21 vor putea fi urmărite în direct şi în exclusivitate la TVR, după următorul program:

(w882)

22:00 Misterul lui Kaspar Hauser

Telecinemateca * Misterul lui Kaspar Hauser (KASPAR HAUSER/JEDER FUR SICH UND GOTT GEGEN ALLE-Germania, 1974)

Prezintă Radu F. Alexandru. Realizator Ioana Constantin-5’

Regia Werner Herzog

Cu: Bruno S., Walter Ladengast, Brigitte Mira

Dramă-bazată pe o poveste reală. Un tânăr bărbat misterios, Kaspar Hauser, apare la Nuremberg, în 1828, ca de nicăieri, abia putând să meargă şi să vorbească şi purtând un bilet ciudat. Tânărul explică ulterior că a fost ţinut captiv într-o temniţă întreaga viaţă şi că abia a fost eliberat, din motive pe care nu le cunoaşte. Rezultatul eforturilor celor din jur de a-l integra social dă cazului o turnură neobişnuită.Redactor Cristina Crăciun

X

*Marele Premiu al Juriului, premiul FIPRESCI şi Premiul Juriului Ecumenic-Festivalul de Film de la Cannes, 1975

0:15 Punctul critic (R)

Producator Florenţa Dăscălescu

Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

(Reluare)
 
Răspunderea penală versus răspunderea civilă

Răspunderea penală versus răspunderea civilă

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Ce presupun acţiunea penală şi acţiunea civilă în procesul penal? În ce constă raportul de cauzalitate între fapta ilicită şi prejudiciu? Cum ...

Victimele accidentelor rutiere şi drepturile lor

Victimele accidentelor rutiere şi drepturile lor

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Sunteţi victima unui accident rutier, ştiţi ce drepturi aveţi? Cum puteţi obţine repararea prejudiciului suferit? Ce se întâmplă în cazul ...

La TVR 1, facem „Petrecere... cu cântec!” Iuliana Tudor, alături de mari artişti ai folclorului românesc! | VIDEO

TVR onorează parcursul profesional al personalităţilor muzicii populare și contribuția lor la continuitatea culturii tradiționale din România. În ...

 

#tvr1