loader
Foto

Moștenirea testamentară, la ”Oamenii și Legea”

Eşti proprietarul unei case, mașini sau al unui teren? Vrei să te asiguri că, în caz de deces, cei dragi intră în posesia bunurilor tale? Formele legale la care se poate apela sunt multiple. În ediţia din 5 iulie a emisiunii „Oamenii şi Legea” am revăzut informațiile legate de protecţia juridică pe care o oferă testamentul.  

 

Oamenii și Legea

De la ora 13:00, pe TVR 1, invitata Mihaelei OLARU a fost dr. LAURA BADIU, preşedinte Camera Notarilor Publici Bucureşti.

(w882)

Testamentul se poate întocmi în formă autentică, la notar sau în formă olografă, adică scris în întregime, datat şi semnat de către testator. Totuşi, întocmirea sa în formă autentică este recomandabilă, datorită beneficiilor oferite.

Ca orice act juridic, testamentul trebuie să îndeplinească condiţiile de fond generale prevăzute de lege pentru actele juridice. Pe lângă acestea însă, legiuitorul mai prevede şi nişte condiţii specifice.

Deşi cel mai popular scop al testamentului este de a stabili cum va fi împărţită averea mobilă şi imobilă a testatorului după data decesului, actul poate conţine şi alte clauze, la fel de importante.

(w882)

Ne puteți trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133 precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

(w882)

MODERATOR

• av. Mihaela OLARU

 

JURNALIŞTI TV

• Raluca AMZĂR

• Delia APOSTOL-HANZELIK

• Rareş COTINGHIU

 

REALIZATOR

• Ileana GAIŢĂ

 

PRODUCĂTOR

• Mihaela GRECU

***

Program de difuzare:

Redifuzare 05.07.2023 TVR 1 – ora 13:00

Redifuzare TVR Info – 05.07.2023, ora 00:15

Reluare TVR 1 – 06.07.2023, ora 06:00

 

 

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători: Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
Emisiunea „Oamenii și legea” propune subiectul „Consumul de droguri ucide!

Cum ferim un adolescent să nu devină captiv în lumea creată de mirajul drogurilor? Ce trebuie să facă părinții, profesorii şi autoritățile ...

„Profesioniştii

O ediție In Memoriam este programată la TVR1 sâmbătă, 11 mai, de la ora 23.30. Puteți urmări dialogul Eugeniei Vodă cu Bernard Pivot, în ...

„Petrecere... cu cântec!”, ediţie specială de Paşti! Nicolae Furdui Iancu aniversează 45 de ani de carieră

Iuliana Tudor ne-a invitat să sărbătorim cele patru decenii şi jumătate de cântec ale vocii Ţării Moţilor împreună cu Mariana Ionescu ...

 

#tvr1